2015-01-08 20:10:57• hírek • Szatmár.ro

Zajos siker volt az Újévi Ünnepi Koncert a filharmóniában

Hatalmas volt az érdeklődés a Dinu Lipatti Filharmónia csütörtök esti újévi koncertje iránt. A zenekar telt ház előtt játszott, Romeo Rimbu karmester helyenként humort is vitt a műsorba, a Strauss-művek pedig teljesen elvarázsolták a hallgatóságot. Aki lemaradt, pénteken 18.30-tól még részese lehet az élménynek.

Már karácsonykor nem volt jegy az Újévi Ünnepi Koncertre, ezért a filharmónia vezetősége úgy döntött, hogy még egy koncertet betervez a programba. Csütörtökön 18.30-tól ahogy arra számtani is lehetett, teltház előtt léptek fel a szatmári filharmonikusok Romeo Rimbu karmester vezényletével.

A műsoron főképp Strauss-művek szerepeltek, ifjabb és idősebb Johann Strauss zeneművei. Szólt A denevér és A cigánybáró című operett nyitánya, a Vadász-polka, az Egyiptomi induló, a Császárkeringő és természetesen nem maradt ki a programból a Kék Duna keringő sem.

Romeo Rimbu, aki 700-nál is több koncertet vezényelt Európa-szerte, az Amerikai Egyesült Államokban, Brazíliában, Japánban és Dél-Koreában, helyenként humoros momentumokkal lepte meg a hallgatóságot. Többször is átadta a zenészeknek a karmesteri pálcát és maga is több hanszert szólaltatott meg a koncert keretében.

Az ünnepi koncert igazi élmény volt, aki pedig lemaradt róla, még pénteken 18.30-tól meghallgathatja a nagyszerű előadást. Igaz, a jegyek a második újévi koncertre is már csak korlátozott számban kaphatók...

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: