2010-02-17 16:06:36• hírek • Parajdi Andrea

Zajlik már a tervezés

Több mint 3500 parkolóhelyet hoznak létre a 16-os lakónegyedben. Ilyés Gyula polgármester a szerdai sajtótájékoztatóján bemutatta a felújítási terveket.

Január végén a városi tanács jóváhagyta a 16-os lakónegyed koncessziós szerződés útján történő felújítását. Amint minden szükséges dokumentum elkészül, a város közbeszerzésre bocsájtja a munkálatokat, amelyre olyan cégek adhatják le ajánlataikat, akik vállalnák, hogy saját pénzükön rendbe teszik a lakónegyedet és 12 éven át a szükséges javításokért is felelnek, ugyanis az elvégzett munkájukért járó fizetséget minden évben egy előre meghatározott hitelrészlet alapján csökkentené a város.

Ilyés Gyula polgármester szerdán bemutatta a felújítás terveit, külön a leendő parkolókat, a modernizálásra kerülő járdákat és útszakaszokat, valamint a zöldövezeteket. Mint mondta több mint 3500 parkolóhelyet hoznak létre, lesznek újonnan zöldövezettel kialakított parkolók a lebontásra kerülő illegális garázsok helyén, illetve lesznek olyan parkolóhelyek, amelyek az utak mentén kapnak helyet. Az „önmagában vett" modernizálás mellett egyébként olyan munkálatokat is végeznek, amelyek ugyancsak azt a célt szolgálják, hogy megkönnyítsék az ott lakók mindennapjait. Például kiépül egy járda egészen a Real hipermarketig, illetve a Golescu híd felől a töltés mellett a Gellért Sándor utcáig is vezetni fog majd egy útszakasz.

A polgármester kifejtette, ha a Golescu híd lábánál beruházni szándékozó vállalat elkezdené a Real Magnum bevásárlóközpont megépítését, akkor a híd alatt is, ugyancsak a töltés mellett kiépülne egy útszakasz a másik út folytatásaként. Ez azt jelenti, hogy a töltés mellett a Gellért Sándor utcától az autósoknak biztosítva lenne a teljes átjárás a tervezett bevásárlóközpontig.



A képen a tervezett parkolók barnával vannak jelölve, iletve azokat az útszakaszokat is ezzel a színnel jelölték, amelyek mentén ugyancsak lesz parkolási lehetőség


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: