2015-01-20 14:47:24• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

Zajlik az imahét a Németi templomban

A hivatalos időpontban, azaz ezen a héten tartják az egyetemes imahetet a Szatmárnémeti-Németi református templomban. Hétfőn az igehirdető Sipos István nyugalmazott nagybányai esperes szolgálatát hallhatták az egybegyűltek.

Sipos István a hétfőn délután 17 órától kezdődő istentiszteleten a Jeremiás könyve 2. részének 13. verse alapján szolgált: „Mert kettõs gonoszságot követett el az én népem: Elhagytak engem, az élő vizek forrását, hogy kútakat ássanak magoknak; és repedezett kútakat ástak, a melyek nem tartják a vizet." A felolvasott Ige egy kép, amit a Biblia használ, és azt mondja, hogy Isten népe, akinek Istenben kellett volna bíznia, idegen isteneket kezdtek imádni. Ez olyan, mint amikor olyan kutat ásnak, amelybe hiába engednek vizet, vagy folyik az esővíz, a csapadék. Nem tartja meg a vizet, elszivárog a földben, vagyis nincsen sem biztonság, nincsen sem igazi hit, sem boldog jövő a nép számára. Ez az oka a szenvedésünknek is: nem Isten hagyta el az embert, hanem az ember fordított hátat Istennek. Egyetlen kiutunk az, hogy jöhetünk vissza az élő vizek forrásához, megvigasztalódhatunk Istennél, beszélgethetünk Jézussal, mint a samáriai asszony és akkor elmondhatjuk: „Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít."

Egyébként Sipos István egykori máramarosszigeti lelkipásztor, nyugalmazott nagybányai esperes jelenleg a hozzánk közel-, országhatártól nem messze lévő Rozsályban tölti nyugdíjas éveit.

Az igehirdetés után Sipos Miklós helyi lelkipásztor, tiszteletbeli szatmári esperes köszöntötte a gyülekezetet és az igehirdető testvérbátyját, megerősítve azt a gondolatot, hogy a szenvedésben Istennél lelünk vigasztalást.

Ezután Balog Lajos tolmácsolta Hankovszky Ilona „Taníts Uram..." című versét, majd a Nőszövetség énekelte el a 478. éneket: „Feljebb emeljetek, feljebb..." végül pedig Bencze Nagy Ilona szavalta el Lukátsi Vilma: „Az alku" című versét.

Az imahét további hétköznapi alkalmai is 17 órától kezdődnek: kedden Fodor Lajos lelkipásztor Halmiból, szerdán Mihály István lelkész Szatmárudvariból, csütörtökön Ft. Hankovszky Ferenc római katolikus püspöki helynök Szatmárnémetiből, pénteken Kürti Tamás lelkipásztor Szatmárgörbedről, szombaton Tokár Imola evangélikus lelkipásztornő Szatmárnémetiből érkezik. A záró alkalom vasárnap a délelőtti istentiszteleten lesz, igehirdető Szilágyi Balázs lelkész Szatmár-Láncosból. Mindenkit szeretettel várnak!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: