2013-04-19 14:39:39• hírek • Szatmár.ro/Refszatmar.eu

Zajlik az imahét Szatmár-Láncosban

Rendhagyó módon a Szatmár-Láncos Református Gyülekezet Húsvét után, ezen a héten tartja az imahetet. A csütörtöki alkalomba tekintettünk be, amikor Kovács Mátyás-Péter sándorhomoki lelkipásztor szolgált, majd a gyülekezet ünnepi műsorral köszöntött - a Refszatmar.eu beszámolója.

Az igehirdető a 139. zsoltár alapján elmondta, hogy mi emberek a világ felé megpróbálunk szépen tündökölni, viszont érzéseinket, gondolatainkat nem szívesen osztjuk meg másokkal, mert attól tartunk, hogy felhasználják ezeket valamikor ellenünk. És ha ezen egy kicsit elmélyülünk, lehet, hogy rádöbbenünk arra, hogy valóban sok embert igazán nem ismerünk, akikkel naponta találkozunkk, és sokan minket sem ismernek. Akkor ki ismer engem igazán? A feleletet az ige adja meg: Isten mindent tud rólunk.

Folyamatosan nagyító alatt vagyunk, annak ellenére, hogy ezt mi nem kedveljük, ismeri életünket, féltett titkainkat, ki nem mondott, vagy még át sem gondolt gondolatainkat. Mindent tud rólunk! S mivel ez így van, akkor próbáljuk belátni azt, ellene hadakozni felesleges dolog. Fogadjuk el az Atyai átölelő karjait, védő kezét mihamarabb, hogy Jézussal együtt már itt a földön boldog életünk élhessünk - intette a lelkipásztor a gyülekezetet.

Szilágyi Balázs a gyülekezet másodlelkésze köszönte meg az igehirdetés szolgálatát, majd a Soli Deo Gloria Énekkar két énekkel dicsérte az Istent, a két ének között pedig Antal Katalin szavalt.

Korda Zoltán lelkipásztor lapunknak elmondta, hogy az imaheti alkalmakat vasárnap délelőtt Kovács Sándor esperes nyitotta meg, majd hétfőtől délután 17 órakor hívta a gyülekezetet a harangszó. Hétfőn Erdei Árva István Szamoskóródról, kedden Apjok Artúr Dobrácsapátiból érkezett.

Szerdán Szűcs Sándor szatmárnémeti baptista lelkipásztor szolgált. Pénteken Orosziné Zih Magda érkeserűi református lelkipásztornő, majd szombaton Sipos László szamoskrassói lelkipásztor fog prédikálni. A záró alkalom vasárnap délelőtt lesz Becsei Miklós mátészalkai református lelkipásztor szolgálatával. Ezen a héten énekszolgálatot végzett a Laudate Dominum vegyeskar is, Hankovszki Ilonka saját versei is elhangzódtak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: