2013-09-22 11:59:18• hírek • Kocsis Zoltán

Hajléktalanok gyújtották fel a tömbházat Szatmárnémetiben

Lángra lobbant egy tömbházépület teteje szombat hajnalban Szatmárnémetiben. A tűzoltóknak közel öt órai munkájába került, amíg megfékezték a lángokat. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár sem jelentős. A tűzet hajléktalanok okozták.

A Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségét szeptember 21-én, szombat hajnali 02.04-kor értesítették, hogy tűz ütött ki a Szatmárnémetiben, az Ostrovului utca 4. szám alatti tömbházlakás tetőszerkezetében.

Négy tűzoltóautóval és egy SMURD rohammentővel négy perccel később már a helyszínre értek és hozzáláttak a lángok megfékezéséhez. Közben a lakók is elhagyták a lakásaikat és a helyszínre értek az E-ON Gáz és az Electrica szakemberei is. Az oltást végző tűzoltók megállapították, 750 négyzetméteres területen égett a tető és fennállt a veszélye annak, hogy a lángok átterjednek a 4. emeleti lakásokra is.

Ezt sikerült megakadályozni és 05.15 körül befejezték az oltást. Az elsődleges kárfelmérés szerint az okozott kár 50.000 lej, a megmentett javak értéke pedig egy millió lej körüli. Személyi sérülés nem történt. A vizsgálatok szerint a tüzet azok a hajléktalanok okozták, akik rendszerint a tömbház padlásán töltik éjszakáikat.

A helyszínre érkezett közben Eugeniu Avram prefektus, Dorel Coica polgármester és Radu Roca alpolgármester is. Elrendelték a tetőt fedő horgonyzott lemez eltávolítását és a hamu eltakarítását, a helyi rendőrség pedig fokozott figyelemmel vigyázta az elhagyott lakások javait.

A polgármesteri hivatal biztosítja az ott lakókat, mindent megtesznek, hogy az okozott kárt mihamarább kijavítsák.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: