2009-07-22 17:25:09• hírek • Ferenczi Noémi

Zajlik a tej-kifli licitek előkészítése

Az általunk megkérdezett polgármesterek elmondták, annak ellenére, hogy több dolguk lesz a helyi önkormányzatoknak, - mivel ők bonyolítják majd a tej-kifli program licitjét, - a lényeg, hogy minden gyermek friss élelmiszerekhez jusson a tej-kifli program keretében.

Csehi Árpád megyei tanácselnök kezdeményezésére, a 2009-2010-es tanévtől nem megyei szinten, hanem, a helyi önkormányzatok fogják lebonyolítani a tej-kifli program licitjét, ugyanis rengeteg panasz érkezett a szülők, polgármesterek részéről a program keretében a gyermekekhez eljuttatott élelmiszerek minőségével kapcsolatban. Csehi szerint, a legnagyobb probléma az, hogy nem lehet az egész megyét ellenőrzés alá vonni, viszont ha az önkormányzat lenne a megrendelő, számon is kérhetné a szállítótól az élelmiszerek minőségét. A tej-kifli program költségeinek fedezéséről továbbra is a kormány fog gondoskodni, a támogatás a megyei tanácson keresztül jut majd el a városi és vidéki önkormányzatokhoz.

 

Mielőtt a tanács döntött volna e tekintetben kikérték a vidéki polgármesterek véleményét. Többségük pozitívan értékelte, annak ellenére, hogy a licit teljes lebonyolítása az ők felelősségük.

Kovács Szabolcs, Magyarcsaholy alpolgármestere a Szatmár.ro-nak elmondta, nagy volt az elégedetlenség az előző tanévben a tej-kifli program keretében kézbesített élelmiszerek miatt. „A gyermekek nagyon sokszor kaptak kekszet friss pékárú helyett, előfordult, hogy pénteken három száraz kiflit nyomtak a kezükbe, ami mindenre alkalmas volt, csak arra nem, hogy elfogyasszák azt. Már 5 helyi cég tett ajánlatot, pedig még nincs meghirdetve a licit. A lényeg, hogy ősztől friss pékárút kapjanak a diákok"- jelentette ki az alpolgármester.

Koczán Levente, Túrterebes polgármestere hasonló véleményen van Kovács Szabolccsal. Koczán is nagyon sok panaszról számolt be a tej-kifli programot illetően. „Többször előfordult, hogy hétfői címke volt a pénteken kézbesített kiflin. A gyerekek gúnyt űztek az ételből. Szerintem, napjainkban megoldható, hogy minden nap friss kiflit kapjanak az iskolások. Most készítjük a tenderfüzetet. Igyekszünk nagyon alaposan dolgozni, hogy a komolytalan cégeket kiszűrjük"- magyarázta Koczán.

Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti alpolgármestere szerint, nem szerencsés, hogy a megyei tanács egy újabb terhet ró az önkormányzatokra, viszont elképzelhető, hogy javulni fog a szolgáltatás minősége.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: