2010-12-22 16:21:10• hírek • Szatmár.ro

Zajlik a munka a Kálvária templomban

Dolgoznak a Kálvária templom állagmegóvásán, külső és belső restaurálásán.

A Jézus Szíve román nyelvű személyi plébánia 2010. június 21-e óta folytatja „A Kálvária templom restaurálása és hosszú távú értékesítése" című projektjét az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapjának támogatásával, a Turisztikai és Regionális Fejlesztési Minisztériummal kötött szerződés alapján.

Ez év novemberében megkezdték az állagmegóvási munkákat, az épület szerkezete ugyanis az évek során erősen leromlott. A további restaurálási beavatkozásokkal igyekeznek a külső és belső díszítő elemeket a régi pompájukba visszaállítani, a templom udvarán lefolytatásra kerülő átalakítási munkálatokkal együtt pedig az együttes hamarosan újra városunk kivételes látványossága lesz. A Kálvária templom szerepel a történelmi és kulturális értékkel rendelkező műemlék épületek listáján és Szatmárnémeti történelmi városrészének egyik éke.

A felújítási munkák tizenkét hónapon keresztül zajlanak, 2011 novemberére tehát már készen kell legyen a templom és környéke. A folyamatot hamarosan bárki nyomon követheti a http://www.restaurareacalvaria.ro weboldalon, amelyet éppen e céllal készítettek. Sok érdekes információval, hírrel, képekkel várja látogatóit a felújításról és a templomról, mely Szatmárnémeti kultúrkincse 1844 óta.

A Szatmárnémeti Kálvária templom
A Szatmárnémeti Kálvária templom


Kálvária templom: felújítás közben
Kálvária templom: felújítás közben


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: