2010-07-13 16:29:05• hírek • Póti Orsolya

Zajlik a beiratkozás a Közigazgatásiba

Tavaly több mint 150 diák iratkozott be a Közigazgatási Karra, a Babes-Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémetiben kihelyezett tagozatára, melyből hetvenöt diák román szakra, harmincnégy diák magyar szakra, és körülbelül negyvenöt diák távoktatásra iratkozott.

A 2010/2011-es tanévre való beiratkozások július 12-én, hétfő délelőttől kezdődtek el és július 18-ig tartanak. „Hétfőn tízen iratkoztak be a Közigazgatási Kar román szakára, heten a magyar nyelven folyó oktatásra, és ketten a távoktatásra. Kedd délig négy diák iratkozott be a román vonalra, és két diák pedig a magyarra. Tavaly két hétig tartott a beiratkozás, idén  csak egy hét áll a beiratkozni vágyó diákok rendelkezésére. " - mondta el portálunknak Suta Stefan, a Közigazgatási Kar igazgatója.

Az eredményeket július 20-én függesztik ki, és a fellebbezések július 20 és 21 között zajlanak. Július 30-án kerül sor a végső eredmények kifüggesztésére, illetve szeptember 6 és 10. között lehetőség nyílik a megmaradt helyekre beiratkozni.

Felvételi követelmények: az érettségi átlag a végső bejutási jegy 50%-a, és a középiskolai 4/5 év átlaga a végső jegy 50%-a. A beiratkozáshoz szükséges iratok: beiratkozási formanyomtatvány, a beiratkozási díj kifizetését igazoló nyugta és az érettségi diploma és a középiskolai jegyek törzskönyvi kivonatának( foaia matricola) eredeti példánya vagy hitelesített másolata. A beiratkozási díj 150 lej, amelyből 30 lej a kezelési költség és 120 lej a felvételi díj. Az egy éves tandíj, ami 2.600 lej befizethető részletekben.



A Közigazgatás Kar, az Európai Unió (Tempus) és az Amerikai Egyesült Államok által támogatott nemzetközi projekt segítségével lett megalapítva 1996-ban. A Közigazgatás Karon három nyelven folyik oktatás: románul, magyarul és németül. A Közigazgatás Kar mesterképző kurzust is kínál a következő tudományágakban: a közszolgálat managementje, közösségfejlesztés, helyi közösségek financiális managementje, nonguvernamentális szervezetek managementje.

A Közigazgatási Kar célja olyan szakemberek képzése, akik kulcsszerepet látnak majd el a romániai közigazgatásban. A végzett diákok a közigazgatási reformok kezdeményezői, illetve a kar kutatóik azok, akik újraalakítják közpolitikát. A Közigazgatás Kar arra koncentrál, hogy a tanuláshoz és kutatáshoz egy minél megfelelőbb közeget biztosítson, illetve állandó együttműködésre adjon lehetőséget az elméleti és gyakorlati szakemberek és hallgatók között a fakultáson belül, illetve a közintézményekben dolgozókkal.



Idén csak egy hétig tart a beiratkozás


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: