2020-01-19 10:46:38• hírek • Szatmár.ro

Zajlik a Magyar Kultúra Hete

Szombaton délben megkezdődött az idei Magyar Kultúra Hete programsorozat, 17 órától az Északi Színházban tartották a megnyitóünnepséget.


A 14. alkalmához érkezett Szatmárnémetiben a Magyar Kultúra Hete programsorozat, mely évről évre színvonal tekintetében igen magasra téve a mércét, hívja és várja a szatmári érdeklődőket.

Az idei, egyhetes program-kavalkád megnyitóját szombat délután az Északi Színházban tartották meg, de már azt megelőzően sor került két másik eseményre is.

Déli 12 órától a Szent Miklós görög katolikus templomban nyílt kiállítás, mely Szent István koronázási jelvényeinek pontos mását mutatta be a látogatóknak, majd számos fellépő tette még ünnepibbé az alkalmat.
Ez után az Iparosotthonban nyílt festménykiállítás, illetve fellépett a kolozsvári Tokos Zenekar is a látogatók nagy örömére.17 órától az Északi Színházba vezetett a magyar kultúrát szerető és támogató közönség útja: a Láncos templom javára szervezett jótékonysági előadást tekinthették meg az érkezők.
Az előkészített műsorokat, és a fellépők színpadi produkcióit megelőzően viszont a szervezők köszöntötték a résztvevőket: hivatalosan is megnyitották a Magyar Kultúra Hete idei rendezvénysorozatát.

A szervezők nevében beszédet mondott Tóth Pál Miklós, az Ady Endre Társaság elnöke, majd  Penteházy Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának magyar-magyar kapcsolatokért felelős biztosa szólt a jelenlévőkhöz, illetve Szőcs Péter, a Szent István Kör és az Identitás Alapítvány elnöke köszöntötte a népes közönséget.A köszöntőbeszédeket követően a kolozsvári Tokos Zenekar lépett színpadra először, majd a Felvidéki Rockszínház, illetve Laczkó Tekla, Nagy Csongor, Tóth-Páll Miklós előadása következett, végül Tolcsvay László – Tolcsvay Béla: Magyar mise – Rockoratóriumát láthatta a közönség.
Felléptek Sáfár Mónika Jászai Mari díjas színművész, Tolcsvay László Erkel díjas zeneszerző, énekes, Homonnay Zsolt színművész, Kőrösi András operaénekes, és a Pannonia Sacra vegyeskar Silló Katalin vezetésével.
 

A rendezvénysorozat egy héten át, minden nap számos színes programmal várja az érdeklődőket.

 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: