2011-08-06 13:46:48• hírek • Póti Orsolya

Gőzerővel zajlik a főgimnázium rehabilitálása

A héten takarítással és lomtalanítással teltek a napok az egykori Unio Líceum - új Kölcsey Ferenc Főgimnázium - épületében. Hétfőtől már teljes gőzzel kezdetét veszik a felújítási munkálatoknak - tájékoztatott Pataki Enikő igazgatónő.

Amint azt már korábban említettük, szeptembertől az egykori Unio Líceum épületébe költözik a Kölcsey Ferenc Főgimnázium. A gimnázium vezetősége húsz évre kötött szerződést a Római Katolikus Püspökséggel, de a húsz év elteltével meghosszabbíthatják azt.

Két héttel ezelőtt temesvári szakemberek mérték fel az épületben uralkodó helyzetet, és kiderült, nem lesz éppen könnyű dolga az intézmény vezetőségének, hiszen a tetőszerkezeten kívül a teljes fűtésrendszer, a világítás is felújításra szorul. Az említett hiányosságok pótlásán kívül egy óriási takarítást is végezni kell, hiszen egy évig lakatlanul állt az épület.

Ezen a héten vette kezdetét a nagytakarítás és a lomtalanítás. Pataki Enikő, a gimnázium igazgatónője elmondta, már rengeteg szemetet, kihordtak a pincéből és a padlásról, de még mindig sok a tennivaló. A padlást nagy részben letakarították, hogy a szakemberek elkezdhessék a tető javítását.

Az igazgatónő szerint hétfőtől gőzerővel beindul a munka: míg a tetőszerkezet rehabilitálásával párhuzamosan tovább folytatják a takarítást, és elvégeznek néhány kisebb javítás; kicserélik a zárakat, az ablakpárkányokat és néhány ablaküveget is.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: