2011-08-31 14:01:29• hírek • Póti Orsolya

Zajlik a Kölcsey költözése

A Zárda épülete előtt álló székek, iskolapadok, kisebb-nagyobb dobozok jelzik a Kölcsey Ferenc Főgimnázium költözését, amelybe a tanárok mellett a diákok és szülők is aktívan bekapcsolódtak. Szerdán több mint ötven diák segített a költözködésben.

Amint befejeződött a nagytakarítás és a festés az egykori Unio Iskolában, kezdetét vette a Kölcsey Ferenc Főgimnázium átköltöztetése, a bútorzat, a könyvek és a tanszerek kihordása, valamint az első emeleten lévő termek berendezése.

A költözéssel párhuzamosan pedig tovább zajlanak a különböző munkálatok, így a tetőjavítás az A épületben, valamint a villamoshálózat felújítása, amelynek egy részét újra kellett tervezzék.

„Az elmúlt hetekben sikerült az ablakok nagy részét megjavítanunk, új zárakat felszerelnünk, és sikerült felújítani a mosdók berendezését is. Emellett a kisebb munkákat, mint a csiszolást, a parkettfelújítást elvállalták szülőbizottság tagjai - mondta el a Szatmár.ro-nak Bálint Zsuzsa, a főgimnázium aligazgatónője.

Hétfőn pedig kezdetét vette a költözés, amelyhez hasonlót egyszer már átéltek a főgimnáziumba járó diákok. Többnyire azok a tanulók jelennek meg reggelente az iskoláknál, akiknek az osztályát éppen aznap rendezik be, de szinte minden osztályból érkeznek önkéntes diákok. Mint megtudtuk, a szerdai napon kaptak termet a szaklaboratóriumok, és ugyanekkor rendezték be a titkárságot, az igazgatóságot, valamint az angol kabinetet.

A második emeleti termek berendezésére csak jövőhéten kerül sor, ugyanis az első emeleten több mint tíz termet kell „lakhatóvá" varázsolásnak a Kölcseysek. A költözés azonban a vártnál gyorsabban megy, hiszen nem csak a diákok, hanem szülők is szívesen besegítenek.
Látogatasd meg és like-old a Szatmár.ro Facebook oldalát!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: