2010-01-18 15:03:00• hírek • Parajdi Andrea

Zajlani fog idén is az élet Nagykárolyban

Harmincöt különböző eseményt szervez 2010-ben a Nagykárolyi Kulturális Központ. A megszokott és népszerű fesztiválok, illetve versenyek mellett a jeles napok alkalmával is lesznek majd megemlékezések.

Januárban a Mihai Eminescu szavalóversennyel kezdődött a Nagykárolyi Kulturális Központ idei évi aktivitása. Ebben a hónapban még két rendezvényt terveznek: egyiket Moldva Romániával való egyesítésének okán szervezik, míg a másik egy találkozó lesz, ahol olyan szervezetek képviselői gyűlnek majd össze, amelyek a kultúra terültén aktiválnak.

A februári hónap már bőségesebb programokat kínál. Terveik szerint a hónap elején dzsessz és funky élőkoncerttel indítanak, majd pedig február 14-én, Valentin nap alkalmából csókversenyt szerveznek, ahol az a pár nyer, amelyik legtöbb ideig tud egyhuzamban csókolózni. Február 24-én, a román Valentin napon, azaz Dragobete napján szerelmes versek versenyére készülnek. A hónap utolsó eseményeként Károlyi Kulturális Gálát tartanak.

Márciuska kiállítással kezdődik a március, majd a Tip Top Prichindel rendezvény keretében szavalóverseny és táncverseny várja a kicsiket. Március 15-én, megemlékeznek az 1848-1849-es szabadságharcról, majd pedig ki mit tud verseny is lesz általános és középiskolás gyerekek számára.

Április elején az időseket örvendeztetik meg a Nagymamák napja elnevezésű programmal, majd magyar diákokat hívnak versenyezni, a Lovagi Torna Szavalóknak nevet viselő rendezvény keretében. Ugyancsak áprilisban szervezik a negyedik kiadását a Kastélylakók tehetségkutató versenynek, ahol könnyűzenei produkciókkal mutatkozhatnak be a kellemes énekhanggal megáldott fiatalok. Az április még tartogat egy színházi fesztivált is, amelyen általános iskolások vehetnek részt.


A nagykárolyiaknak 2010-ben is többször lesz alkalmuk arra, hogy ennyien összegyűljenek
A nagykárolyiaknak 2010-ben is többször lesz alkalmuk arra, hogy ennyien összegyűljenek


Május 9-én, az Európai Unió napján versenyt és szimpóziumot szerveznek, majd következik a Tavaszi Kulturális Hét, mindenféle művészeti és kulturális programokkal. Programokat terveznek Nagykároly és testvérvárosai napján is, valamint májusban még a SPOT nemzetközi színházi fesztivál negyedik kiadása is megrendezésre kerül.

Június elsején, gyereknapi programok lesznek, majd következik egy rendezvény ugyancsak a kultúra jegyében. Lesz továbbá Magic Dans, ahol modern tánctudásukat mérhetik össze a fiatalok, és megszervezik a Hagyományos tárgyak fesztiválját is, ahol több település mutathatja be saját tradícióit, illetve gasztronómiai sajátosságait.

Júliusban alkotótábor vár a gyerekekre, amelyet a nagykárolyi termál strandon szerveznek meg. A mini vakáción résztvevők ütős hangszerekkel, a színművészettel és a modern tánccal ismerkedhetnek meg közelebbről.

Augusztusban az August Fest rendezvénysorozat várja majd a közönséget, amely kiállításokkal, előadásokkal és koncertekkel lesz színesítve, illetve ebben a hónapban tartják a Nagykárolyi városnapokat is.

Szeptemberben újra lesz sárkányeregetés egy igazán családias hangulatban, majd régizene fesztivált szerveznek.

Októberben ismét szeretnék megtartani Michael Jackson tiszteletére, a Jackson napot, valamint Halloween partit is terveznek, ahol majd ismét több százan mutathatják meg saját töklámpásaikat.

Novemberben három rendezvény lesz, elsőként emléket állítanak azoknak a nagykárolyiaknak, akik sokat tettek a város kulturális értékeinek megtartásáért és a hagyományok megőrzéséért. A hónap közepén folklórfesztivált szerveznek, majd pedig negyedjére a Star Select tehetségkutató versenyt is megtartják.

December elsején a Román Nemzeti ünnep alkalmából készülnek rendezvénnyel, majd az AIDS ellenes napon is aktiválni fognak, emellett pedig Christmas Fest is várja majd a szórakozni vágyókat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: