2017-10-26 10:29:28• hírek • Bede Emőke

Zajlanak a tárgyalások az új reptéri járatok ügyében

Fotó: aeroportulsatumare.ro
Fotó: aeroportulsatumare.ro

Több alkalommal is felröppentek már hírek, miszerint új járatokat indít a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér. Sőt mi több, a helyi média már több lehetséges útvonalról is beszámolt. Mint kiderült, ezek a potenciális úti célok csupán találgatásokra alapszanak.

A Szatmár Megyei Tanács elnöke a Szatmár.ro kérdésére elmondta, hogy folyamatosan zajlanak a tárgyalások több légitársasággal is, végleges megegyezés egyelőre nem született egyikkel sem. Azaz alaptalanok azok a híresztelések, melyek az elmúlt időszakban szárnyra keltek.

Jelenleg mindössze két állandó járat indul a szatmári reptérről: a Tarom által biztosított bukaresti, valamint a Wizz Air londoni járata. A szatmári lakosok e kettő mellett  igényt tartanának olyan járatokra is, melyek segítségével Nyugat-Európa nagyvárosaiba juthatnak el. Ez leginkább azoknak lenne fontos, akik külföldön vállalnak munkát, hiszen a repülő jelentősen lerövidítené az országok közötti közlekedést.

Hogy végül mely irányokba indulnak repülők a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtérről, az a további tárgyalások során fog eldőlni. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: