2008-07-23 16:16:59• hírek • Szatmar.ro

Zajlanak a beruházások, nincs pénz a kifizetésre

 Szatmárnémeti 2 millió lej támogatást nyert a környezetvédelmi alapból, de a minisztérium nem utal.

A kormány tavaly év októberében hagyta jóvá a Környezetvédelmi Alapból finanszírozott zöldövezetek, parkok és játszóterek létesítésének országos listáját, ahol Szatmárnémeti is sikeresen pályázott. A program adminisztrációs okok miatt országszerte általános problémákat idézett elő.

A program keretében városunk 2 millió lej támogatást nyert, amely összeget a Carpati I, II és a 17-es lakónegyedekben hat új játszótér és a hozzájuk tartozó zöldövezet kiépítéséré  fordítanák. A munkálatokat áprilisban licitálták, így a kivitelező már hozzá is fogott a fél éves beruházásnak. A cég jelenleg is dolgozik, azonban a minisztérium nem utalja a kifizetéshez szükséges összeget. A környezetvédelmi alap keretében Szatmárnémeti a Kossuth kerti tó rehabilitációjára is nyert finanszírozást.

-Erre a programra külön irodát is kialakítottak, ahol ellátják az ehhez kapcsolódó adminisztrációs feladatokat, amelyet szinte lehetetlen követni. A pénzkifizetési procedúrához olyan dokumentumokat kérnek amit képtelenség kitölteni, egyszerűen túlbonyolítják az egészet. Az irodának ráadásul kommunikációs gondjai is vannak, bármilyen kérdésünk van válasz sosem érkezik, nincs meg a szükséges partnerség köztünk – nyilvánította ki felháborodásának okát Ilyés Gyula polgármester.

Ilyés kedden Bukarestbe látogatott, ahol tárgyalt Korodi Attilával a környezetvédelmi miniszterrel. Ilyés Korodinak bejelentette, hogy ha nem történik valami változás, és ennyire kusza szálakon bonyolódik továbbra is a program, akkor az is lehet, hogy a nemrégiben nyert támogatás nélkül oldja meg a város a Kossuth kerti tó rehabilitációját. Korodi megígérte utána néz, hol akadozik a támogatás kiutalása.

P.A.

 

 




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: