2010-12-14 08:59:06• hírek • MTI/AP

Youtube-toplista

Egy feldúlt fiatalember tévéinterjújából született dal, a Bed Intruder Song vezeti 48 millió nézővel a YouTube éves toplistáját. A külön kategóriaként kezelt kereskedelmi zenei videók nézettségének élén Justin Bieber Baby című száma szerepel 406 millió letöltéssel.

A Google érdekeltségébe tartozó közösségi videomegosztó portál hétfőn tette közzé a legnézettebb videók ranglistáját.
A Bed Intruder Song egy 24 esztendős alabamai diák dühödt kirohanása nyomán készült. Antoine Dodson drámai hangon számolt be a húga elleni szexuális erőszak-kísérletről, a tévéinterjú pillanatok alatt elterjedt a neten. A kifakadásból Evan és Michael Gregory készített zenei feldolgozást. A New York-i alkotópáros a hírek megzenésítésével, az "Auto-tune the News"-sorozattal szerzett népes rajongótábort az interneten.

A YouTube-ra szánt másik leglátogatottabb videó a Tik Tok című Kesha-paródia lett, amit 50,6 millióan néztek meg. Harmadikként Greyson Chance, egy 13 esztendős fiú futott be, aki Lady Gaga Paparazzi című számát énekli és zongorázza egy iskolai rendezvényen. A tehetségét máris Justin Bieberhez mérik.

A kereskedelmi videók első tíz helyezésén divatos szupersztárok, Bieber, Shakira, Eminem, Rihanna és Lady Gaga dalai osztoztak. Bieber, a 16 esztendős kanadai énekes 406 milliószor megtekintett Baby című számával került a lista élére.
A TouTube-ra 2010-ben feltöltött legnépszerűbb videók közül számos már kifejezetten "megélhetési" célból készült. A You Tube ugyanis megosztja a hirdetési bevételeket a "partnereivé" vált feltöltőkkel - jegyezte meg Mia Quagliarello, a közösségi  portál szóvivője.

"Egyre többen tekintenek a YouTube-ra olyan helyként, ahol karriert lehet csinálni. Mi az eszközeinkkel és pénzügyi hátterünkkel megpróbálunk lehetőséget adni arra, hogy ez valóra is váljon" - mondta a szóvivő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: