2011-10-11 17:48:27• hírek • Póti Orsolya

Xperiment - hangulatok, attitűdök, érzelmek

A néhány hónapig tartó felújítási munkálatok után újra képzőművészeti kiállításnak ad otthont a Vécsey-ház, azaz a Képzőművészeti Múzeum. Az érdeklődők október 11-től Ardelean Busuioc szobrász különleges alkotásait tekinthetik meg.

A művész ezúttal nem szobrászművészeti alkotásait mutatja be a közönségnek, hanem újdonsággal - átdolgozott fotográfiai alkotásokkal - rukkol elő. Ezért is a kiállítás címe Xperiment, azaz kísérlet, ugyanis Busuioc még csak kísérletezik a vizuális művekkel.

Busuioc hangulatokat, attitűdöket és érzelmeket teremt, és ezeket mutatja be a közönségnek a fotográfia segítségével. A színek szinte minden alkotásán változatlanok: a fotó maga fekete-fehér, körülötte pedig élénk piros, rózsaszín, illetve fehér és fekete feliratok tükrözik még jobban azt a bizonyos hangulatot, vagy érzelmet, amit fotómodell maga is kimutat.

A kedd délután fél öttől kezdődő kiállításmegnyitón elsőként  Felicia Grigorescu muzeológus szólalt fel, bemutatva a művész életútját és munkásságát, ezt  követően pedig az "Aurel Pop" Képzőművészeti és Zene Líceum kórusa, az Excelsior adta elő dalcsokrát Ecaterina Tuturas zenetanárnő vezényletével.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: