2013-04-19 18:59:46• hírek • Kocsis Zoltán

X. Szatmár Megyei Borverseny április 22-27. között

Folytatódik a hagyomány, idén is sor kerül a Szatmár Megyei Borversenyre. A rangos megmérettetés X. kiírása április 22-27. között kap helyet és a Szatmári Borfesztivállal ér véget.

Amint azt Fodor Istvántól és a Scholtz Bélától, a Szatmár Megyei Agrárkamara igazgatójától és munkatársától megtudtuk, a bormintákat 22-23-án, azaz hétfőn és kedden 8.00-16.00 órák között kell leadni az Agrárkamara Széchenyi (December 1.) utca 13 szám alatt található székhelyén. A címkén fel kell tüntetni a termelő nevét, lakcímét, telefonszámát, a termelés évét, a szőlő fajtáját. A mintát három darab legkevesebb 0,7 literes palackban kell leadni.

A versenyen való részvétel feltétele, hogy a szőlő, amelyből a bor készült, szigorúan saját termelés kell legyen. Ezen kívül a bemutatott borból legkevesebb száz literrel kell rendelkeznie a gazdának - ezt szúrópróbaszerűen ellenőrizni fogják. A részvételi díj potom 15 lej. Részletesebb információkhoz a 0261-717348-as vagy a 0745-568973-as telefonszámon lehet hozzájutni.

A borverseny helyszíne a Nagykárolyban, a Gradina Viilor utcában található Vraja Viilor Komplexum lesz. Az ünnepélyes díjkiosztóra a szombaton 13.00 órakor kezdődő „Borversenyek a minőségi bortermelésért" elnevezésű szimpózium záróakkordjaként a Károlyi kastély udvarán kerül sor.

A borverseny szervezője a Szatmár Megyei Tanács és a Szatmár Megyei Agrárkamara, a rendezvény pedig az április 27-én, a kastélykertben megrendezendő Szatmári Borfesztivál prológusaként is tekinthető.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: