2011-03-20 16:30:52• hírek • Szatmar.ro

Hajnalodott Szatmáron

Huszadik alkalommal rendezték meg a Hajnal Akar Lenni népdalversenyt, mindegyik jelentkező továbbjutott.

A számításokkal ellentétben mindössze négy 12 éven felüli személy jelent meg a megyei szintű versenyen, akik főleg régi stílusú dalokat adtak elő. A Bartók Béla Hagyományőrző Egyesület Székházában szombati vetélkedőjére a jelentkezőknek két népdalcsokorral kellett készülniük.
A versenyt a társ-szervező Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szatmári vezetője, Veres-Kupán Enikő nyitotta meg.

Sorshúzással döntötték el a fellépés sorrendjét, Szűcs Tímea, Kerekes Szabina Eszter, Jakab Ildikó, Laczkó Ferenc vetette össze tehetségét. A szabályzat szerint énekkari kísérettel is versenybe szállhattak, ezt hárman ki is használták, és az énekhangjukat zenével színesítették.
A két tagból álló szakmai zsűri az énekesek tehetségére való tekintettel nem rangsorolta őket. Varga Péter elnök és Bertók Renáta úgy döntött, mindegyik versenyzőt tovább engedték a Kárpát medencei szakaszra.

A huszadik születésnapját ünneplő rangos vetélkedő elindítója és főszervezője a szatmárnémeti székhelyű Szent-Györgyi Albert Társaság, amelyhez az évek során egyre több szervezet csatlakozott. Besegített a Dinu Lipatti Filharmónia, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Szatmár megyei szervezete, a MADISZ, a Szentlélek plébánia, a Bartók Béla Hagyományőrző Egyesület, valamint a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége, a KÓTA.

Az idei rendezvény fővédnökei, Semjén Zsolt, magyar miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke, valamint Tőkés László, az Európai Parlament alelnöke voltak.
A Kárpát-medencei döntőt szintén Szatmárnémetiben szervezik meg március 26-án és 27-én.
A verseny győzteseinek díjait, 500 ezer forint értékben, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács biztosítja majd.


Huszadik alkalommal rendezték meg a vetélkedőt
Huszadik alkalommal rendezték meg a vetélkedőt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: