2011-03-26 18:27:43• hírek • Póti Orsolya

XX. Hajnal Akar Lenni

Szombaton lezajlott a XX. Hajnal Akar Lenni (HAL) népdaléneklési verseny elődöntője, március 27-én pedig kiderül, hogy ki lesz az idei rendezvény nyertese. A verseny idén huszadik évfordulóját ünnepli, ezért különleges műsorokban lesz gazdag.

Immár huszadik alkalommal kerül megrendezésre a hagyományos Hajnal Akar Lenni népdaléneklési verseny. Mivel a tavalyi évben elmaradt a rendezvény, ezért idén ünnepelnek jubileumi évfordulót; ennek tiszteletére a szervezők különleges műsorszámokkal és meglepetésekkel igyekeztek színesebbé tenni az eseményt.

A verseny elődöntőjére szombat délelőttől került sor: szebbnél szebb hangú énekesek érkeztek az ország több pontjáról és külföldről, azért, hogy felidézzék a gyönyörű népdalokat. Az énekeseket az elmúlt évekhez hasonlóan szakértő tagokból álló zsűri pontozta, név szerint Dr. Fátyol Rudolf, Guttman Mihály, Fejér Kálmán, Birinyi József, Boros Erzsébet és Dr. Gerzanics Magdolna.

Az elődöntőt követően táncházat szerveztek a verseny résztvevőinek a Kölcsey Ferenc Főgimnázium földszinti termében.

Vasárnap 10 órától kezdetét veszi a döntő, 13 órától a díjkiosztás, és 17 órától kerül sor „A győztesek éneke" címmel az ünnepi gálára, melyen a Szatmári Református Egyházmegye vegyes kórusa mellett fellép az előző évek tizenkilenc győztese közül tizenegy, és az idei rendezvény nyertese is.


Lezajlott a XX. Hajnal Akar Lenni elődöntője


Lezajlott a XX. Hajnal Akar Lenni elődöntője


Lezajlott a XX. Hajnal Akar Lenni elődöntője
Lezajlott a XX. Hajnal Akar Lenni elődöntője


Képgaléria:


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: