2006-04-25 14:51:37• hírek • Noemi Brigitta Boros

Rákóczi-megemlékezés

Idén is méltó megemlékezést szerveznek a fejedelem emlékére.

 

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület és a Szatmárnémeti Kölcsey Kör szervezésében kerül sor április 29-én, szombaton 11 órai kezdettel  Az élő  Rákóczi című, már hagyományossá vált rendezvényre, melynek keretén belül  ünnepi műsorral és koszorúzással  emlékeznek a fejedelem születésének 330-ik, hamvainak Kassára szállításának 100-ik  évfordulójára.

Az ünnepség során köszöntőt mond Gheorghe David, Majtény község polgármestere és Muzsnay Árpád, az EMKE alelnöke, ünnepi szónoklatot ad elő Riedl Rudolf, Szatmár megye alprefektusa, Mózes Árpád, evangélikus püspök és Bekő Tamás, Nagykároly polgármestere.

A megemlékezés alkalmából beszédet mond Kónya László, történész, Szatmár megye főtanfelügyelőhelyettese, fellép  Nagy Csaba és tárogatóegyüttese (Nyíregyháza), valamint András Gyula, szatmárnémeti színművész, és szavalatot adnak elő kis- és nagymajtényi, domahidai, valamint nagykárolyi versmondók is.

A műsort Muzsnay Árpád, a koszorúzást  Draveczky Károly vezeti.  A megemlékezés helyszíne a Domahida vasútállomás mögötti kuruc emlékmű. A szervezők mindenkit szeretettel várnak! 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: