2014-05-18 12:58:49• hírek • Kocsis Zoltán

XXV. Gyereknap mazsorettes felvonulással és apródképzővel

A legkisebbek felvonulásával kezdődött vasárnap reggel a Családi Hétvége második napja. A menet aztán a Kossuth-kertbe ért, ahol a gyerekekre mindenféle verseny és vetélkedő várt. Óriási sikert aratott a bábelőadás és a divatbemutató is.

Akárcsak szombaton, vasárnap is felvonulással indult a nap. Amíg azonban a Caritas jótékonysági maratonja nem képezte a Családi Hétvége részét, addig a MADISZ Gyermeknapjának felvonulása a program szerves része volt. Mi több, a MADISZ Gyermeknap immár XXV. kiírását éli. Nem csoda tehát, hogy idén is szép számú gyerkőc és szüleik gyűltek össze már 10.00 óra előtt az Északi Színház előtt. A menet megkerülte a város régi központját, majd a Sugárúton végighaladva ért el a Kossuth-kertbe.


Itt a gyerekekre számtalan meglepetés várt. Ami szombaton a köziskolásoknak a Tavaszkirálynő és Májuskirály vetélkedő, az vasárnap a kisebbeknek az apródképző volt. A vetélkedő Mátyás király idejét idézte, a gyerekek több próbán mérhették össze tudásukat, ügyességüket. Volt lovagi torna, Kinizsi próba, Mátyás király udvari bolondja -tudáspróba, erő próba, várépítés, akadálypálya.

Ezzel párhuzamosan a nagyszínpadon a kolozsvári Keljfeljancsi Bábszínház „Mátyás király és a kolozsvári bíró" című előadásával lépett fel. Hatalmas sikert aratott, akárcsak Gozefini. A mesteri bizonylatát a bukaresti Nagycirkusznál megszerző bűvész bemutatója premier volt a Gyereknapok történelmében. Óriási siker volt Kürti Andrea illusztrátor és gyermekruha tervező Kolozsváros-Meseváros elnevezésű divatbemutatója és kiállítása is, amelyet az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezett . Az édes csöppségek cuki kis ruhácskákban sétáltak a kifutón, a közönség pedig valósággal zabálta őket.
|

A program részeként az RMDSZ női tagozata díjazta az országos versenyeken helyezést elért magyar elemi osztályos diákokat.

Sajnos az időjárás szeszélye vasárnap sem kímélte eddig a Családi Hétvége résztvevőit: hol esett, hol csöpörgött, hol pedig tiszta volt az ég. A hűvös időben pedig testnek, léleknek jól esett egy melegítő. Szerencsére az érdeklődők belekóstolhattak a bélteki dombokon érlelt szőlőből készült ízletes, remek borokba. A Nachbil borászat ugyanis egy sor ízletes nedűvel szerelte fel standját. A borok barátai megkóstolhatják például a Fehér Triót, a Rajnai Rizlinget, a Chardonnay Barrique-ot, a Királyleánykát, a Fűszeres Traminit, a Vörös Triót, a Cuvée Selectiont vagy éppen Cabernet Sauvignont. De érdemes l megkóstolni a Nachbil friss félszáraz és vörös száraz asztali folyóborát is.

Ezzel a Családi Hétvége lassan a hajrához ér, az utolsó délután azonban további remek programokkal várja a szórakozni vágyókat. Íme a program:

16.00 - Az Alpha K9 Kutyakiképző Egyesület Engedelmességi és Agility bemutatója
16.00 - Funktion koncert
17.30 - Tabáni István koncert (HU)
19.00 - Bon Bon koncert (HU)
20.30 - Az RMDSZ tombola győzteseinek kisorsolása. Fődíj: 2 személyes brüsszeli út.
21.00 - KFT koncert (HU)

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: