2012-11-05 16:08:59• hírek • Póti Orsolya

XXI. Hajnal Akar Lenni népdaléneklési verseny

Immár 21. alkalommal kerül megrendezésre Szatmárnémetiben a Hajnal Akar Lenni népdaléneklési verseny a világon bárhol élő magyar, nem hivatásos népdalénekesek számára. A verseny döntőjének és a gálának a szatmárnémeti "Dinu Lipatti" Filharmónia ad otthont.

A Szent-Györgyi Albert Társaság, a Szatmárnémeti Magyar Demokrata Ifjak Szövetsége, a Magyar Kórusok Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - KÓTA szakmai támogatásával november 9-11. között szervezi meg Szatmárnémetiben a XXI. Hajnal Akar Lenni népdaléneklési versenyt.

A versenyen fellépők a KÓTA XVII. Országos Népzenei Minősítését is megkapják a szakmai bírálóktól. A minősítések az elődöntősöknek térségi szintű (azaz Megfelelt, Dicséretes, Kiváló), a döntőbe jutott énekeseknek országos szintűek (Bronz, Ezüst, Arany, Aranypáva) lesznek. Az Aranypáva minősítést elérőket a KÓTA meghívja az Országos Aranypávás Népzenei Gálára, ahol a legjobbak Aranypáva Nagydíjban részesülnek.

A verseny döntőjére november 10-én, 16 órától kerül sor a szatmári filharmóniában és a november 11-i gálának is a filharmónia ad otthont, délelőtt fél 11 órától. A döntőt és a gálát egy elődöntő előzi meg péntek délután, melyre a Láncos templomban kerül sor.

A szervezőktől megtudtuk, a népdaléneklési versenyre két dalcsokorral, vagy egy balladával és egy dalcsokorral lehetett jelentkezni, olyan produkciókkal, amelyek időtartama nem haladhatja meg a négy percet. A versenyzők szólóban, vagy hangszeres kísérettel is énekelhetnek és ajánlott a népviseletben vagy a stilizált népviseletben való szereplés.

A XXI. Hajnal Akar Lenni népdaléneklési versenyhez táncház kapcsolódik, zárásképpen pedig gála, amelyen fellépnek a verseny legjobbjai, valamint meghívottak. A szervezők minden jelentkezőt szeretettel várnak és sok sikert kívánnak a fellépésekhez, a megmérettetéshez, hagyományaink élményszerű előadásához, ápolásához. A felajánlott díjakról bővebben ide kattintva olvashatnak.

A XXI. Hajnal Akar Lenni népdaléneklési verseny támogatói: a Nemzeti Kulturális Alap, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány.

Lezajlott a XX. Hajnal Akar Lenni elődöntője

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: