2014-07-12 14:39:31• hírek • Szatmár.ro

XXIII. Véndiáktalálkozó - a viszontlátás öröme

Szombaton 11 órakor vette kezdetét a Véndiáktalálkozó legünnepibb és egyik legjobban várt momentuma, a kerek évfordulós osztályok felvonulása. Idén nem kevesebb, mint hat 60 éves érettségi évfordulóját ünneplő osztályközösség vonult fel. Összesen közel 40 osztály tartotta érettségi találkozóját a véndiáktalálkozó programjához igazítva.

Összesen 28 osztály tagjai vonultal fel a szikrázó napsütésben, a 60 éves évfordulósok mellett pedig volt sok 55, 50, 40, 35, 30 vagy 20 éves jubileumot ünneplő közösség, sőt, három 10 éves találkozót ünneplő osztály tagjai a is felvonultak a rokonok és a véndiákok tapsa közepedte. Sok egykori jóbarát egy évtized elteltével látta újra egymást, sokan a világ távoli pontjairól érkeztek Szatmárnémetibe, szabadságukat a találkozó időpontjához igazítva.

Gönczy Gábor, a VDSZ elnöke köszöntötte a jelenlevőket, majd egy perces néma csenddal emlékeztek a közülünk eltávozott tanárokra és volt iskolatársakra. A hagyományokhoz híven ökumenikus ima hangzott el, köszöntőt mondott Szilágyi Éva, a Református Gimnázium vezetője és Szelyke Ottília szaktanfelügyelő is. A 60, 55 és 50 éves érettségi találkozós osztályok emléklapot vehettek át, majd a szervező Véndiákszövetség vezetői megkoszorúzták az iskola udvarán található emléktáblákat.

Az iskola tornatermében folytatódtak a rendezvények, itt nyílt meg az EKEart természet-fotókból összeállított idei vándorkiállítása, Szopos Kálmán egykori szatmári rajztanár centenáriumi kiállítása, Hiripi Zsuzsa nemrég elhunyt keramikus emlékkiállítása és Ács Sándor szőnyegkiállítása. Szopos Kálmán életművéről Szopos Csaba beszélt, Hiripi Zsuzsa munkásságát Kovács Eszter méltatta. A természetfotó-kiállításról Gönczy Gábor mondott pár szót, Ács Sándorról és kiállításáról pedig Csirák Csaba beszélt.

Véndiáktalálkozó 2014a

Több könyvbemutatóra is sor került a tornateremben. Harmadik kiadását élte meg Ligeti Zoltán tanár úr diákok aranyköpéseiből összeállított kötete és bemutatásra került Szopos Kálmán centenáriumi albumja is.

Fazekas Lóránd Ódon sírkertek ösvényein című munkájáról Veres István beszélt, Elek György Madárlábak nyomai alatt című kötetét Csirák Csaba méltatta.

Délutáni műsor 19 órától

A 10-es számú Általános iskola mazsorettcsoportjának bemutatója
A zilahi TERBETE néptáncegyüttes műsora, utána táncház
A The Phoenix ifjúsági zenekar műsora
Véndiákbuli Vargáékkal és barátaikkal!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: