2012-06-03 11:09:35• hírek • Póti Orsolya

XXIII. Gyermeknap: Reich Máté lett a gyermekpolgármester

A MADISZ és a városi RMDSZ idén is megrendezte a Gyermeknapot, mely gyerekpolgármester-választással és felvonulással vette kezdetét. A Kossuth-kertben kicsiket és nagyokat egyaránt érdekes programok - színpadi műsorok és kézműves foglalkozások - vártak.

A Családi Hétvége második napja főként a gyermekeknek kedvezett igazán, hiszen számos érdekes program és színpadi műsor várta a kicsiket a Kossuth-kertben. Az immár 23. alkalommal megrendezett Gyermeknap szokás szerint vidám felvonulással kezdődött: a gyermeksereg az Északi Színháztól indult és a régi központban egy kört téve a Kossuth Kertbe érkezett a 10 Általános Iskola Pinokió és Fekete Gyöngyszemek mazsorett csapatainak és a mezőpetri fúvósok kíséretében.

A felvonulást gyermekpolgármester-választás előzte meg, melyre az Északi Színház előtt került sor. Az idei Gyermeknapon Reich Máté diákot nevezték ki hivatalosan is Szatmárnémeti gyermekpolgármesterévé. Máténak Ilyés Gyula Szatmárnémeti polgármestere és Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke gratulált, egy-egy emléktárgyat átnyújtva neki.

A Kossuth-kertben bábszínház, gyermekvetélkedők és különböző foglalkozások várták kicsiket és nagyokat egyaránt. A délelőtti órákban a színpadon a különféle óvodás és iskolás csoportok fellépésére került sor.

Elsőként a Szatmárnémeti Guliver Óvoda „Katica"-vegyes korosztályos csoportja lépett fel, majd az udvari Lótuszvirág Napközi Magyar vegyes korosztályos csoportjának „Kanász Tánc" című előadását láthatta a közönség. Volt néptánc előadás, gyerekzumba, bűvészkedés a gyerekszínjátszás is. Egy kis szünet után. 17 órától a City Rádió készül nagy meglepetéssel a gyerekeknek.


Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: