2013-09-04 15:37:26• hírek • Póti Orsolya

XXIII. Bogdándi Nemzetiségi Folklórfesztivál

A találkozó keretében fellép a Fölszállott a páva című vetélkedő közönségdíjasa, a balánbányai Ördögborda Néptáncegyüttes is.
A találkozó keretében fellép a Fölszállott a páva című vetélkedő közönségdíjasa, a balánbányai Ördögborda Néptáncegyüttes is.

Immár 23. alkalommal kerül megrendezésre szeptember 8-án a Bogdándi Nemzetiségi Folklórfesztivál, amelynek keretében idén több mint tíz néptánccsoport lép föl - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Nagy Orbán, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ programfelelős igazgatója.

A bogdándi néptánctalálkozó az egyik legelső magyar hagyományőrző rendezvényként indult a nyolcvankilences fordulatot követően, Sipos László volt iskolaigazgató, néprajzkutató kezdeményezésére.

Több mint 10 évvel ezelőtt veszélybe került a rendezvény, de miután a Szatmár Megyei Tanács is felkarolta, nemzetiségi folklórfesztivál néven tovább folytatódott.

A szeptember 8-án, vasárnap 12 órakor kezdődő találkozó keretében összesen 11 néptánccsoport produkciója várja az érdeklődőket. A magyar tánccsoportok mellett 3 német, egy ukrán és egy roma néptánccsoport is fellép.

„A rendezvény különlegessége az, hogy többek között a Fölszállott páva című népzenei és néptánc vetélkedő közönségdíjasa, a balánbányai Ördögborda Néptáncegyüttes is fellép, amely egy órás produkcióval készül az eseményre" - mondta el Nagy Orbán főszervező, aki megjegyezte azt is: reméli, nagy közönséget vonz az idei fesztivál.

Az Ördögborda Néptáncegyüttes produkciójáról nem maradnak le azok sem, akik nem jutnak el Bogdándra, ugyanis szeptember 9-én, hétfőn 19 órától a Szatmárnémeti Északi Színházban, kedden pedig a nagykárolyi Károlyi-kastélyban lépnek fel a táncosok.

A műsorra jegyek a színházi jegypénztárban válthatóak. Egy belépőjegy ára 10 lej.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: