2015-08-26 08:24:00• hírek • Szatmár.ro

Szomszédoltak a történelmi Szatmárban a PMN Ifjúsági Szigetén

Szatmár megyében néhány éve megsokasodtak az ifjúsági találkozók, s ez együtt járt azzal, hogy a szomszédos megyék ifjúsági vezetői a hagyományosnak nevezhető találkozók mellett is igényelték a beszélgetési, tervezési lehetőségeket.

A Partiumi Magyar Napok kedvező lehetőséget nyújt erre, hiszen a szomszédos megyéktől mért távolság körülbelül ugyanannyi. Idén két ifjúsági találkozó is egybe esett, így a hagyományosnak nevezhetőre kisebb hangsúly került, s csak a Hajdú-Bihar megyeiek vettek részt rajta, ők viszont külön kérték, hogy ne a szokásos beszélgetésekben vehessenek csak részt, hanem az Ifjúsági Sziget lebonyolításában is.

Éppen ezért elmaradtak a szokásos megyebemutató túrák, s inkább a helyi fiatalokkal ismerkedtek, akik részt vettek az Ifjúsági Sziget rendezvényein vagy éppen elvegyültek a tömegben, hogy megismerjék a szatmáriakat, s megtudják, hogy hogyan viszonyulnak a régió legnagyobb szabadtéri rendezvényéhez, a Partiumi Magyar Napokhoz, s ezen belül is a fiatalok által kínált programokhoz.

„Itt még van lelkesedés mindenkiben" - jelezte lelkesen Csenge, az egyik debreceni önkéntes, majd hozzátette, hogy sok a különbség az anyaországi és az erdélyi fiatalok között, éppen ezért szeret itt lenni, mert valahogy feltöltődik az itteniek -legyen szó akár szervezőkről, akár egyszerű résztvevőkről - lelkesedésétől s a rendezvényhez való szeretetteljes hozzáállásától.

„Tetszik, hogy a civilek és a fiatalok is kiveszik a részüket a munkából, s örömmel mutatják meg azt, hogy mivel foglalkoznak a mindennapokban. Jó hely és alkalom ez arra, hogy megismerhessék egymást, de még inkább arra, hogy az ide látogatók megtudják, hogy amennyiben önkénteskedni szeretnének, akkor igen szerteágazó lehetőségeik vannak ebben a megyében a környezetvédelemtől az utcagyerekekkel való foglalkozáson át akár ennek a rendezvénynek a szervezéséig" - magyarázta György, a csoport vezetője, aki arra is rácsodálkozott, hogy az Ifjúsági Szigetet a fiatalok már saját forrásból oldják meg, s csak a találkozóhoz vették igénybe a Communitas Alapítvány támogatását ebben az évben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: