2015-08-27 13:13:06• hírek • MTI

Már várják az ötleteket a 2016-os, jubileumi PMN-re

Több mint ötvenezren vettek részt az idei Partiumi Magyar Napokon. A csütörtökön megtartott sajtótájékoztatón a szervezők bejelentették: már most várják az ötleteket, rendezvény-javaslatokat a jövő évi, jubileumi, XV. alkalommal megrendezett PMN-re.

A hétfőn lezárult XIV. Partiumi Magyar Napokat kiértékelő sajtótájékoztatót tartottak a szervezők csütörtökön az RMDSZ székházban. Mint kiderült: több mint ötvenezer résztvevője volt idén a PMN-nek, 10 ezer körüli közönség előtt lépett fel a Neoton Família és Koncz Zsuzsa is, összesen 3360 liter sör fogyott, a színházi előadásokon pedig 2000-en vettek részt.

"A rengeteg minőségi rendezvény mobilizálta a szatmáriakat és a más  megyékből érkezett vendégeket. Minden korosztály és ízlés megtalálta a neki tetsző programot, erre utal az is, hogy minden rendezvény teltházas volt. A program kicsit kárpótolta azokat, akiknek hiányérzetük volt az elmaradt városi dzsessz- és színházi fesztivál miatt. Ugyan az idei PMN véget ért, mi már a következő évi rendezvényre gondolunk, ezért várjuk a javaslatokat a következő, jubileumi PMN programjait illetően" - mondta Pataki Csaba szenátor, a Szatmár Megyei RMDSZ elnöke.

"Köszönettel tartozunk sokaknak a rendezvény sikeréért. Elsősorban a Jóistennek a megfelelő időjárásért, a hatóságoknak - csendőröknek, helyi rendőröknek, mentősöknek és rendőröknek - hogy biztosították a rendezvényeket, a partnerszervezeteknek és támogatóknak, na meg a több mint 137 önkéntesnek, akik segítettek a programok lebonyolításában" - fűzte hozzá Kereskényi Gábor, parlamenti képviselő, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke. "Köszönet illeti a több mint 50 ezer résztvevőt is, akik civilizáltan szórakoztak, bebizonyítva, hogy egy ekkora volumenű rendezvényt is le lehet bonyolítani különösebb incidensek nélkül" - mondta Szőcs Péter, az Identitás Alapítvány elnöke.

A rendezvény főszervezője, Stier Péter érdekes, számszerű adatokkal és egyéb izgalmas tényekkel látta el a sajtó képviselőit. Ezek az adatok-tények jellemzik leginkább a XIV. Patriumi Magyar Napokat:

- több mint 50 000 résztvevő
- közel 10 000-es közönség az újközponti Neoton koncerten
- 8 nap alatt több mint 150 program, 15 helyszínen
- 137 önkéntes szervező
- összesen 672 művész, táncos, előadó lépett színpadra
- a legigényesebb sztárvendég: Koncz Zsuzsa
- a leglazább sztárvendégek: Bye Alex és Sági Szilárd mesterszakács
- több mint 3 000 gyermeklátogató a gyermek- és ifjúsági programokon, előadásokon
- közel 2000-en nézték végig a színházi előadásokat
- 1020 liter bográcsban készült étel fogyott el
- 3360 liter sörrel oltották szomjukat a fesztiválozók
- a szervezők több 100 km-t gyalogoltak a rendezvény ideje alatt
- a Partiumi Magyar Napok nyolc napja során közel 150 személy gondoskodott a rendfenntartásról, elsősegély-nyújtásról. Szerencsére nem történt komolyabb incidens vagy rendbontás, sem baleset, ezért köszönet jár a résztvevőknek
- a rendezvény fotósai több mint 8000 felvételt készítettek
- közel 78 órányi videóanyag gyűlt össze az eseményekről
- az idei XIV. Partiumi Magyar Napok 25 civil szervezet, 29 médiatámogató és 70 cég támogatásával és segítségével valósult meg, 400 000 lej összköltségből, amelynek mintegy 25 %-át a helyi önkormányzat biztosította

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: