2012-08-06 12:08:06• hírek • Kocsis Zoltán

A PMN idei csúcspontjai

Már csak tizennégyet kell aludnunk és kezdődnek a Partiumi Magyar Napok! Azt már megszokhattuk, hogy a szervezők egy sor érdekes rendezvénnyel, remek koncertekkel rukkolnak elő évről évre és ez idén sem lesz másként. Elég ha csak annyit mondunk, Ladánybene 27, Edda, Csepregi Éva, Fenyő Miklós!

Igen, nem tévedés! A PMN idén már hétfőn, augusztus 20-án kezdődik és hét napig várja az igényes kikapcsolódásra, szórakozásra vágyó közönséget. Augusztus 26-ig hét nap alatt, négy színpadon zajlanak majd az események, nem beszélve arról a közel 75 rendezvényről, amely színesíti majd az idei augusztus utolsó teljes hetét.

Ami a nagy koncerteket illeti, a sort a Ladánybene 27 nyitja augusztus 21-én, kedd este 21.30 órai kezdettel. Magyarország első és legnépszerűbb reggae zenekara immár több, mint két évtizede hirdeti a jamaicai életérzést - nem mellesleg ők adták ki az első dub albumot is Magyarországon. Ki ne ismerné a Kell egy ház vagy a Van még a világon című örökzöld LB27-himnuszokat? Aki élőben is hallani akarja, az nem hagyhatja ki a Tűzoltótorony lábánál megtartandó koncertet.

A sort Magyarország egyik legismertebb rockbandája, az Edda Művek folytatják augusztus 24-én, pénteken. A rajongók által gyakran csak Művekként emlegetett együttes 1980-ban vette fel ezt a nevet, ám az Edda igazából hat évvel korábban alakult Miskolcon. Azóta 18 nagylemez, hét kislemez, öt koncertlemez örökítette meg az olyan slágereket, mint a Kölyköd voltam, A kör, Szellemvilág, Elérlek egyszer, Éjjel érkezek, Száguldás fényes vágyakon, Hűtlen, Álmodtam egy világot... A sort folytassuk az új központban 19.00 órától.

Kevésbé kemény ütemek, de a maga nemében szintén legendás előadó gondoskodik majd egy feledhetetlen estéről augusztus 26.-án, vasárnap este a Kossuth-kertben. Csepregi Éva 1972-ben a Kócbabák nevű trióban tűnt fel, majd egy évvel később egyesültek a Neotonnal, megalakítva Magyarország egyik legsikeresebb popcsapatát, a Neoton Familiát. Annak 1990-ben bekövetkezett felbomlása után is aktív maradt, immár negyven éve van színpadon.

Nála is régebb óta szórakoztatja a nagyérdeműt a magyar rock and roll atyja, Fenyő Miklós. Hisszük vagy sem, a „Csavard fel a szőnyeget"  című slágerét az általa alapított Hungária 1967-ben adta ki. A Hungáriával tizenhat, szólóban pedig tizenegy nagylemez viseli magán a Csókkirály alkotásait. Augusztus 26-án, vasárnap este 21.00 órai kezdéssel ő zárja a 2012-es Pártiumi Magyar Napokat az új központban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: