2009-07-11 13:49:47• hírek • Parajdi Andrea

Becsengettek a véndiákoknak

A pénteki rendhagyó osztályfőnöki óra után szombat délelőtt a tradíciókhoz hűen az egykori osztályok felvonulásával folytatódott az immár „nagykorúvá érett" Véndiáktalálkozó. Az eseményen idén az 55 éves érettségi találkozójukat ünneplő évfolyamból vett részt a legtöbb osztály.

A tizennyolcadik Véndiáktalálkozó keretében szombat délelőtt, a becsengetés után, zászlós kísérettel nyolc valamikori évfolyam vonult fel a Kölcsey Ferenc Főgimnázium udvarán. A legidősebb osztályok a 60 éves évfordulójukat ünneplők indultak el legelőször, őket követték a szép számmal összegyűlt 55, 50, 45, 35, 30, 20 és 10 éves érettségi találkozójukat ünneplő véndiákok.

A felvonulás után Gönczy Gábor, a VDSZ elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd egy perces néma csenddel és ökumenikus imával emlékeztek a már elhunyt véndiákokra. Az ünnepségen tiszteletbeli véndiákká választották Duffek Mihály zongoraművészt, aki a Debreceni Egyetem Zeneművészeti karának dékánja, és aki rendszeresen koncertezik a Véndiáktalálkozó keretében, mindemellett pedig Fátyol Rudolf hegedűművésszel karöltve a szatmári magyarság hírét is világszerte gazdagította.

Az eseményen ezúttal is felköszöntötték a legidősebb véndiákokat, Boros Mihály és Kovács Anna vehették át a jelképes virágcsokrot, majd üdvözölték a legmesszibbről, Ausztráliából érkezett egykori diákot is, Lacki Margitot. A találkozóra egyébként Kanadából, Chicagóból és Németországból is érkeztek.

Mindezek után az In memoriam emléktáblánál koszorúkat helyeztek el. A színpadi ünnepség mellett az épületben Csiki Klára tárlatmegnyitóját is megtekinthették a véndiákok. A délelőtti olykor meghatónak mondható programsorozatot, este egy kis szórakozás követi. Fellép a Felvidéki Rockszínház, műsorral készül Méhes Kati, Nagy Orbán és Nagy Anikó, illetve a Harag György Társulat színészei bemutatják a Mindhalálig Beatles című előadást.


Videó:


Az eseményen idén az 55 éves érettségi találkozójukat ünneplő évfolyamból vett részt a legtöbb osztály.
Az eseményen idén az 55 éves érettségi találkozójukat ünneplő évfolyamból vett részt a legtöbb osztály


Ezúttal is díjazták a legidősebb...
Ezúttal is köszöntötték a legidősebb...


...és a legmesszebbről érkezett véndiákokat is
...és a legmesszebbről érkezett véndiákokat is


Képgaléria:


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: