2011-07-18 08:46:57• hírek • refszatmar.eu

XIX. Vakációs Bibliahét

Immár tizenkilencedik alkalommal került megrendezésre a Szamosnegyedi Református Egyházközségben  a Vakációs Bibliahét. Idén július 5-8 között több mint 150 gyermek kapcsolódott be a templomban megszervezett tevékenységekbe.

A rendezvény fő szervezője Bogya Kis Mária lelkipásztor, valamint Bogya Kis Noémi és Balázs Brigitta. A bibliahét programját a hollandiai KOEN ALAPITVÁNY határozza meg.  Célja az Evangélium megismerése, a gyermekek hitben való megerősödése, az egymás iránti szeretet kifejezése ,az Istentől kapott talentumok tudatosítása, a közösségi szellem épülése.

Idén a rendezvény címe : Vigyázz! Kész! Rajt! Minden nap külön téma került megbeszélésre. Az első nap témája: Állj be te is Isten csapatába!, második nap : Légy kész  megismerni a szabályokat !, harmadik nap: Oszd be jól az erődet!, negyedik nap: Te légy az első!

A Szamos -negyed református templomát néhány napig örömmel vették birtokukba a 4 - 13 év közötti gyermekek, akik szívesen kapcsolódtak be a változatos tevékenységekbe. Minden nap megbeszéltek egy-egy kijelölt bibliai történetet, az Ó- és az Újtestamentumból. A villámjelenetek, a bábjátékok, a történetek dramatizált változatai tették mozgalmassá a foglalkozásokat, a megtanult aranymondásokkal gazdagították bibliai ismereteiket. Csoportos tevékenységek is voltak, melyek irányítói  Balázs Brigitta, Homona Réka, Szilágyi Ivett és Asztalos Anita.

Az ifjúsági zenekar néhány tagja besegített az énekek tanulásában, majd előadásában, így emelvén a rendezvény színvonalát. A nőszövetség tagjai, a szülők, nagyszülők gondoskodtak arról, hogy minden nap legyen friss sütemény, tea, üdítő a gyermekek számára.

A vasárnap délutáni istentisztelet után a bibliahét résztvevői bemutatták a négy nap alatt tanultakat a szülőknek, nagyszülőknek, egyháztagoknak. Mindenki számára örömet jelentett az együttlét. A felidézett bibliai történetek azt az üzenetet közvetítették, hogy az igaz ember csak Istenbe vetett hit által érhet célhoz, hogy Isten nélkül nem érdemes harcolni, de általa győzelemre jutunk.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: