2013-03-25 16:12:17• hírek • Szatmár.ro

Wroclawból három éremmel tértek haza

A lengyelországi versenyen 17 ország 420 sportolója lépett pástra - három szatmári érem jött össze.

A hétvégén rendezték meg Wroclawban a Challange Wratislavia nevet viselő párbajtőr versenyt, amelyen a szatmári vívók is részt vettek. A 420 fős mezőnyből Csiszár Ferenc és Nagy Lehel tanítványai három érmet is szereztek.

A szatmári sportolók a  12-13 évesek korosztályában "taroltak" igazán, hiszen Mácska Ádám a 131 fős mezőnyben első helyezett lett. Ugyanebben a kategóriában harmadik lett Oroian Alex, aki a döntőbe jutásért épp Mácskával vívott.

A 11 éves lányok között Kató Zsófia is érmes lett: a 94 fős mezőnyből ő a második helyen végzett.

- Ilyen szép eredményekre nem számítottunk, a verseny előtt kiegyeztünk volna azzal is, ha valaki a nyolc közé kerül - mondta a versenyt követően Nagy Lehel edző.

Az érmes helyezések mellett több sportoló is ígéretesen vívott és jó helyezéssel zárták a párbajok sorát. A hetedik lett például a 114 fős mezőnyben Pallai Amarilisz a 12-13 éves lányok versenyén, ugyanebben a kategóriában a legjobb 16-ba való kerülésért szenvedett vereséget Pfeifer Melany. A 14-15 éves fiúk között hatodik lett Kató Zoltán, Szép Márton pedig a legjobb 32-be való bejutásért vívott küzdelemben maradt alul - ebben a kategóriában 180 fiatal sportoló lépett pástra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: