2015-12-08 11:12:10• hírek • MTI

Wolfsburg-MU-PSV: ki marad talpon?

Mely csapatok jutnak tovább a B csoportból? - ez a legnagyobb kérdése a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapjának, amelyen négy kvartettben befejeződnek a küzdelmek.

A B jelű négyest jelenleg a Wolfsburg vezeti kilenc ponttal, aktuális ellenfelének, a Manchester Unitednek nyolc, míg a harmadik PSV Eindhovennek hét pontja van. A sereghajtó CSZKA Moszkva négy ponttal áll az utolsó helyen.

Az MU szeptemberben, hazai pályán 2-1-re legyőzte a német együttest, az azóta lejátszott három BL-meccsén azonban összesen mindössze kétszer talált a kapuba. Az angol bajnokságban sem jeleskedik a gólszerzés területén, utóbbi hat mérkőzésén csupán ötször volt eredményes. Németországi fellépésén mindenképpen gólt kell szereznie, mert ha kikap, vagy csak döntetlent ér el, csoportharmadikként könnyen az Európa Ligában találhatja magát. A Wolfsburgnak ezzel szemben elég a döntetlen is. A keddi találkozón nem léphet pályára az angolok sérült csapatkapitánya, Wayne Rooney.

"Jönni fognak a gólok, ebben biztos vagyok. Sok helyzetet dolgozunk ki, de ahhoz, hogy az ember betaláljon, nemcsak higgadtság, hanem szerencse is kell. Nem aggódom." - mondta a szombati, West Ham United elleni, gól nélküli döntetlen után Louis van Gaal, a manchesteriek vezetőedzője.

Ami a másik meccset illeti, ha a PSV nyer otthon a CSZKA ellen, biztosan bejut a kieséses szakaszba - ez legutóbb a 2006/07-es szezonban sikerült a csapatnak, s holland gárda azóta sem járt a nyolcaddöntőben.

A többi, kedden befejeződő csoportban már eldőlt, mely csapatok kerülnek a nyolcaddöntőbe - az A-ból a Real Madrid és a Paris Saint-Germain, a C-ből az Atlético Madrid és a Benfica, a D-ből pedig a Juventus és a Manchester City -, ezekben már "csak" a csoportgyőzelemért, illetve az Európa Ligás folytatást jelentő harmadik helyért küzdenek a csapatok.

A keddi program:
Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló:
A csoport:

Paris Saint-Germain -Sahtar Donyeck 21.45
Real Madrid -Malmö 21.45 sport1.hu, DolceSport2
A csoport állása: 1. Real Madrid 13 pont, 2. Paris Saint-Germain 10, 3. Sahtar Donyeck 3 (7-12), 4. Malmö 3 (1-13)
B csoport:
VfL Wolfsburg -Manchester United 21.45 m4, DolceSport1
PSV Eindhoven -CSZKA Moszkva 21.45 AMC
A csoport állása: 1. VfL Wolfsburg 9 pont, 2. Manchester United 8, 3. PSV Eindhoven 7, 4. CSZKA Moszkva 4
C csoport:
Galatasaray -Asztana 21.45
Benfica -Atlético Madrid 21.45
A csoport állása: 1. Atlético Madrid 10 pont (9-2), 2. Benfica 10 (9-6), 3. Galatasaray 4, 4. Asztana 3
D csoport:
Manchester City -Borussia Mönchengladbach 21.45 sport2.hu
Sevilla -Juventus 21.45
A csoport állása: 1. Juventus 11 pont, 2. Manchester City 9, 3. Borussia Mönchengladbach 5, 4. Sevilla 3

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: