2012-07-06 11:34:48• hírek • Kocsis Zoltán

Wolfenbütteli delegáció látogatta meg az új polgármestert

Thomas Pink, Wolfenbüttel polgármestere
Thomas Pink, Wolfenbüttel polgármestere

Öt tagú küldöttség érkezett Wolfenbüttelből csütörtök délután Szatmárnémetibe, a látogatás célja, hogy a németországi testvérváros vezetői megismerkedjenek, városunk új polgármesterével.

A német delegáció tagja Thomas Pink, Wolfenbüttel jelenlegi polgármestere, Axel Gummert korábbi polgármester, a Freundkreis Sathmar Alapítvány társalapítója, Ralf Harmel és dr. Kinan Rafai, a wolfenbütteli kórház igazgatója illetve főorvosa valamint Sabrina Mayer, aki Wölfenbüttel nemzetközi kapcsolataiért felel. Péntek délelőtt a városi tanács termében a sajtó képviselőinek részvételével Dorel Coica, valamint Marcela Papipici és Radu Roca alpolgármesterek továbbá Ilyés Gyula korábbi polgármester hivatalosan is fogadta a küldöttséget. „Én szerveztem le a találkozót, bemutattam egymásnak a két polgármestert, egy-két helyre elkísérem még őket", jegyezte meg Ilyés.

Pink kiemelte, hogy a Szatmárnémetihez kötődő partnerkapcsolat a legintenzívebb Wolfenbüttel hasonló kapcsolatai közül (még egy francia, egy lengyel és egy egyesült államokbeli testvérvárosa van az alsó-szászországi településnek). A két város partnersége 2014-ben ünnepli 40. jubileumát, ennek méltó megünnepléséről is folytatnak tárgyalásokat a hétvége során. Egy másik fontos pont, mondta a polgármester, az iskolák és a sportegyesületek között kialakult jó kapcsolat megőrzése. Pink elmondta továbbá, hogy korábban két-két, az adminisztráció terén tevékenykedő szakember vett részt tapasztalatcserén, ezt most az egészségügyre is ki szeretnék terjeszteni. Végezetül „sok sikert, erős idegeket, sok türelmet és kitartást" kívánt új kollégájának.

„Megköszönöm barátomnak, Ilyés Gyulának az eddigi remek együttműködést. Sok sikert kívánok neki a továbbiakban és remélem, ezt követően is jó kapcsolatban maradunk", mondta Pink.

Coica biztosította a német vendégeket, hogy valamennyi eddigi együttműködést folytatni fognak és keresni fogják az együttműködés további lehetőségeit. Kérte az adminisztrációs tapasztalatcserében részt vevők számának emelését.

Ralf Harmel érdeklődéssel várta, hogy megtekinthesse a Szatmár Megyei Kórházat. Ennek függvényében dolgozhatják majd ki a konkrét együttműködési lehetőségeket, jelentette ki. Rafai meggyőződésének adott hangot, hogy az egészségügyi tapasztalatcseréből, amit a következőkben szeretnének megvalósítani, mindkét félnek lesz tanulnivalója.

A wolfenbütteli delegáció a pénteki nap folyamán ellátogat a Megyei Kórházba, majd megtekinti az épülő strandot, a Kossuth-kertet. Szombaton Nagykárolyban meglátogatják a Károlyi-kastélyt, majd Kaplonyba utaznak. A látogatásuk vasárnap ér véget, ekkor indulnak vissza Budapesten keresztül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: