2011-03-09 15:40:07• hírek • MTV

Wolf Kati megy az Eurovízióra!

Wolf Kati képviseli Magyarországot és a Magyar Televíziót az 56. Eurovíziós Dalfesztiválon a februárban nagy sikerrel debütált Szerelem, miért múlsz? című dallal - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján a köztévé.

Rakonczai Viktor, Rácz Gergő és Geszti Péter Szerelem, miért múlsz? című szerzeményével indul az idei Eurovíziós Dalfesztiválon a Magyar Televízió, amelyet Wolf Kati ad majd elő a májusi düsseldorfi tévéshow-ban. Az MTV 2011-ben belső válogatáson választotta ki azt a dalt, amely a magyar köztévét képviseli az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) 1956 óta minden évben megrendezett Eurovíziós Dalfesztiválján.

Várkonyi Attila projektvezető a döntés folyamatáról beszélve elmondta, soha olyan társadalmi összefogást és támogatást nem tapasztaltak korábban, mint Kati esetében. Százszámra kapták a leveleket a nézőktől, és a külföldi rajongóktól, akik a dal első nyilvános elhangzása után azonnal jelezték, hogy ezt a számot szeretnék a versenyre küldeni. „Így az a szerencsés helyzet állt elő" - tette hozzá a DJ-ként is ismert televíziós, „hogy mind a magyar és nemzetközi közönség, mind a zenei szakma kiállt egy dal mögött, amely lényegesen megkönnyítette a döntésünket." A sajtótájékoztatón jelen volt Karácsonyi Zsigmond, a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének elnöke. Az újságíró hangsúlyozta, hogy szervezete, átérezve a határon túli magyarok szavazatainak fontosságát, mindent megtesz az énekesnő sikere érdekében.

Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar dalának zenéjét Rakonczai Viktor és Rácz Gergő szerezte, a magyar szöveget Geszti Péter, az angolt Johnny K. Palmer írta. "A Szerelem, miért múlsz? kicsit visszaidézi a 80-as évek diszkózenéjét, amelyben felnőttem, és amit imádok, viszont modern hangszerelése teljesen maivá teszi. Ez a dal valóban visszaadja mindazt, ami én vagyok, teljesen magaménak érzem, így óriási öröm, hogy a közönség is szereti! Bízom abban, hogy Európa is szeretettel fogadja, és a dalfesztivál 100 milliós nézőközönségének legalább annyira tetszik majd, mint a magyaroknak" - mondja Wolf Kati.

A Szerelem, miért múlsz? című dal háromperces változatát angolul és magyarul adja elő Wolf Kati az Eurovíziós Dalfesztivál május 10-i első elődöntőjében, és ha továbbjut, akkor a 14-i döntőben. A versenyen résztvevő 43 ország előadói az idén is előbb két elődöntőben állnak színpadra, a 19-19 elődöntős országból tíz-tíz juthat tovább a nézők és a nemzeti szakmai zsűrik összesített szavazatai alapján, ahol az „Öt Naggyal" együtt huszonöt dal versenyez a fődíjért. Az m1 a két elődöntőt és a döntőt is élőben közvetíti Düsseldorfból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: