2014-08-18 12:20:40• hírek • Szatmár.ro

Wiszockij-est Bálint Mártával

Augusztus 22-én a szakszervezetek Művelődési Házában tartja A megszakított repülés, avagy szerelmem Wiszockij című önálló estjét Bálint Márta.

„Számomra a darab legizgalmasabb vetülete az a furcsa kettősség, ami az idő múlásával egyre nyomasztóbbá válik Marina Vlady és Viszockij kapcsolatában. Marina ajtót nyit Viszockijnak a szabad világ felé, ám ahogy szerelmük elmélyül, ő maga egyre inkább bezáródik a kapcsolatba.

Míg Viszockij a nyugaton tapasztalt szabadság és a saját karrierjét béklyóba szorító szovjet elnyomás között őrlődik, addig Marinát Viszockij iránt táplált érzései kötik gúzsba: képtelen szabadulni attól a férfitól, aki egyszerre ad neki gyönyört és dönti romba életét. A két fél közül végül Viszockij rokkan bele saját, önpusztító vívódásaiba. Halálával ugyanakkor hiába válik Marina ismét »szabaddá«, szerelmének elvesztése soha nem gyógyuló, mély sebet ejt a lelkén" - vallja Bálint Márta színművész.

„Keveseknek adatott meg, hogy a szerelmet olyan mélységében, olyan intenzitással éljék át, mint azt Vlagyimir Viszockij - a brezsnyevi Oroszország híres-hírhedt művész-istene, polgárpukkasztó bárdja, és Marina Vlady - orosz származású ünnepelt európai filmsztár tette. Mennyet és poklot megjáró szerelmük és házasságuk, mintha maga is költészet, különös hangulatú dráma lenne; két sajátos intenzitással lobogó lélek játéka és harca az élettel, halállal, múlttal, jelennel, egymással - egymásért.

A Marina Vlady életrajzi regényéből készült színpadi játék egy színésznő jutalomjátéka: monodráma, mely a Vladyt megszemélyesítő Bálint Márta érzékeny művészi eszköztárára épül" - nyilatkozza az estről a darab rendezője, Gergely László.

Nyerj a Szatmár.ro-val: Oszd meg a Szatmár.ro hírportál Partiumi Magyar Napokról szóló híreit a Facebook-on és megnyerheted a rendezvénnyel kapcsolatos ajándéktárgyak valamelyikét. A nyereményekről egy kicsit később tájékoztatunk, de addig is érdemes megosztani a cikkeinket, mert minden megosztás nyereményt érhet!

Kiemelt támogatók:

Szatmárnémeti Városi Tanács, Szatmár Megyei Tanács, Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, Nemzeti Együttműködési Alap, Bethlen Gábor Alap, Communitas Alapítvány

Aranyfokozatú támogatók:

Tarr Beton, Kreativ, Autonet-A24, Barta Ati, No Pardon Pub, Mindig Friss

Ezüstfokozatú támogatók:

Rosendahl, Farmacenter, CBA, Arnisol, Nord Star, Hotel Astoria, Pizzerie & Motel Al Capone, Ratioterm, Aquastar, Salvator, Edmeea Trans, Mark Manufaktur, Panatek, Hanna Konyhatechnika, Promocraft, Gerbog.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: