2014-04-25 16:39:22• hírek • Szatmár.ro

Winkler Gyula Szatmárnémetiben

„Az Európai Unióban a magyarság minden szempontból konkrét és mérhető lépéseket tesz a nemzet egyesítésének útján. Ez a találkozás is egy ilyen lépés, hisz a nemzet különböző részeit képviselő szakemberek tanácskoznak a magyarság számára jelentős történelmi eseményről" - fogalmazott péntek délelőtt Winkler Gyula Szatmárnémetiben, az EMKE által szervezett "500 éves a Dózsa György vezette parasztfelkelés" című tudományos konferencia megnyitóján.

Az RMDSZ listavezetője emlékeztetett, mindannyian megéltük, amikor nem volt lehetőség arra, hogy a különböző országban élő magyar szakemberek együttműködhessenek. „Legyen szó gazdasági, kulturális, tudományos vagy bármilyen más magyar vonatkozású eseményről, egyre természetesebb, hogy nem csak a helyi magyar közösség gyűl össze, hanem az egész magyar nemzet egyesül újra. Van, miért dolgozni, van miért kutatni, van miért szellemi és fizikai munkát végezni szülőföldünkön. Nem csak külön erdélyi vagy kárpátaljai, hanem egységes magyar jövő a van a Kárpát-medencében!"  - hangsúlyozta az EP-képviselő.

Winkler Gyula pénteken a Szatmár Megyei Múzeumban megszervezett történelmi tanácskozást követően egyházi vezetőkkel, Schönberger Jenő római katolikus püspökkel és Kovács Sándor szatmári, valamint Nagy Sándor nagykárolyi református esperessel folytatott megbeszéléseket, ahol aktuálpolitikai kérdésekről, valamint a történelmi egyházak prioritásairól egyeztettek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: