2013-07-11 13:50:28• hírek • ITcafe.hu

Windows 8.1 – több, mint nagyszerviz

A Windows 8 várva várt frissítése jóval több, mint a korábbi években megszokott szervizcsomagok. Megnéztük, miben lesz jobb az operációs rendszer év végétől.

Telepítés, Start képernyő

A Windows 8-ről, a 8.1-es frissítés körüli történésekről korábban több alkalommal részletesen beszámoltunk, így ezektől a részletektől most eltekintünk, és kizárólag az operációs rendszer frissítésének preview változatának bemutatására koncentrálunk. Akit érdekelnek az előzmények, itt megtalálja őket.

A telepítést a megjelenés napján egy virtuális gépre végeztem, de később VHD-ra (virtual hard disk) is felraktam, dual-boot konfigurációban – itt már a telepítéskor megkérdezte, hogy a korábbi beállításaimat honnan vegye át: a virtuális gépről, vagy a Surface RT-ről. A teszt során saját Microsoftos felhasználói fiókomat használtam, tehát „élő” adatokkal történt minden próba.

A fentiek mellett természetesen lehetőségünk van teljesen a nulláról is nekiállni a próbának. A telepítés minden egyéb lépése a Windows 8-ból már jól ismert, egyet kivéve, amikor a rendszer rákérdez a SkyDrive használatára. Itt rögtön kapunk is egy rövid leírást a Microsoft felhőjének működéséről.

Kezdőképernyő és megújult testreszabás

Belépést követően a Windows 8-ból ismerős csempés kezdőképernyő fogad minket, elsőre talán nem is vesszük észre, hogy két új csempeméretet is kaptunk. Bizonyos alkalmazásoknál lehetőségünk van a Wide és Medium opciókon túl a small és large méretek használatára is. Külön öröm, hogy ugyanazok a csempeelrendezések fogadtak, amiket Surface-en illetve a virtuális gépen beállítottam, a csoportok megnevezései is megmaradtak, sőt az összes alkalmazás ikonja is egyből telepítés után kint volt az asztalon. Az alábbi képen a lefelé mutató nyilak arról árulkodnak, hogy egy másik szinkronizált gépen ezek az alkalmazások fel vannak telepítve, itt viszont még folyamatban van a letöltés. Hasznos kényelmi funkció.

A cikk folytatása az ITcafe.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: