2008-03-26 22:35:10• hírek • Szatmar.ro

Rekordadományt kapott a Wikipedia

wiki 3 millió dollárral támogatták a Wikipedia online enciklopédia működését.

Három millió dolláros adományt kapott a Wikipedia online enciklopédia alapítványa. A támogatást főleg szoftverfejlesztésre és oktatási projektekre fordítják. A világhálón hét éve indított lexikon non-profit alapon működik az önkéntes szerkesztők és az olvasók adományaiból. Oldalai világszerte a leglátogatottabbak közé tartoznak. A Wikipedia vezetője szerint a mostani adomány példaértékű lehet és cáfolja azt a vélekedést, hogy csak reklámokból lehet fenntartani egy hasonló kezdeményezést.

A Wikipédia egy többnyelvű, nyílt tartalmú, a nyílt közösség által fejlesztett webes lexikon. A Wikipédiát egy floridai központú nonprofit alapítvány, a Wikimedia Alapítvány üzemelteti, szerkesztését pedig önkéntes közösség végzi.

A Wikipédia magában foglalja a különböző nyelvi változatait is, köztük a magyar Wikipédiát. Az angol változat 2007. szeptember 9-én elérte a 2 milliós szócikkszámot; ez a világ legnagyobb enciklopédikus műve. A 250 különböző nyelvű változatban összesen (az angollal együtt) kb. 9,5 millió szócikk olvasható és szerkeszthető, 10,5 millió felhasználó szerkeszti őket világszerte.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: