2011-03-25 09:01:30• hírek • Kocsis Zoltán

Wikileaks: Basescu egyre többet iszik

Az elmúlt fél évben az arab világot felbolygató lázadáshullám mellett a Wikileaks kiszivárogtató oldal adta a legtöbb beszédtémát világszerte a politikum körében.

Az amerikai diplomáciai levelezést megszellőztető oldal természetesen Romániát sem kerülhette el. Traian Basescu államfő szerda este egy tévéinterjúban még arról beszélt, hogy a hivatalos diplomáciai tárgyalások tárgyain kívül vélhetően néhány rosszindulatú pletyka is szerepel majd a nyilvánosságra hozott anyagokban. Semmi olyasmi azonban, mondta, ami veszélyes lenne Románia nemzetbiztonságára.

És igaza volt... A csütörtökön megjelent részletekből azonban kiderült, hogy egy, az Egyesült Államok bukaresti nagykövetségére bejáratos (meg nem határozott nemzetiségű) újságíró szerint Basescunak egyre komolyabb problémái vannak az alkohollal.

A diplomáciai levelezésben azt is helyet kapott, hogy Basescu 2007-es felfüggesztéséről nem Viorel Hrebenciuc, hanem Vasile Dancu tehet, valamint, hogy Victor Pontát „gyengének" találják a Szociáldemokrata Párt elnöki tisztségére.

Ezen részek ugyanakkor elsikkadnak azon kijelentések mellett, melyek a kormány csinibabáját, Elena Udreát „saucy" személyiségnek nevezik. Ami angolul egyaránt jelent elegánst, vonzót, pikánst és pimaszt is...

Egy másik dokumentum pedig úgy utal a turisztikai miniszter-asszonyra valamint Monica Iacob-Ridzire, a sikkasztás miatt lemondani kényszerült korábbi ifjúsági- és sportminiszterre, mint Basescu egykori szeretőire, írja a realitatea.net hírportál.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: