2018-11-08 10:45:20• hírek • Bede Emőke

WiFi4EU: Szatmár megyei települések is jelentkeztek a támogatásra

Az Európai Bizottság arra törekszik, hogy a közösségi élet legfőbb színterein, így például a parkokban, a köztereken, a középületekben, a könyvtárakban, az egészségügyi központokban és a múzeumokban Európa-szerte ingyenes, nagy sebességű vezeték nélküli internetkapcsolat álljon a lakosok és az Európába látogatók rendelkezésére. Ezt hivatott előmozdítani a WiFi4EU kezdeményezés –olvasható a program leírásában.

A wifi4eu.eu honlapon olvasható információk szerint azok a pályázók, akiknek jelentkezését pozitív elbírálásban részesítik, a megítélt összeget korszerű wifi-berendezések közterületeken történő üzembe helyezésére fordíthatják majd, viszont jó tudni, hogy ezt követően a az internet-előfizetést a rendszer tulajdonosának kell majd fizetnie, illetve őt terhelik majd az esetleges karbantartási költségek is. A 15 ezer euró értékű utalványra pályázhatnak közintézmények és közigazgatási szervek, azaz akár egy helyi önkormányzat, egy egészségügyi intézmény vagy egy könyvtár is jelentkezhet.
 

A pályázás mikéntjéről ugyancsak a wifi4eu.eu oldalon lehet tájékozódni, illetve ugyanezen az oldalon elérhető azoknak az önkormányzatoknak a listája is, akik már benyújtották jelentkezésüket, azaz szeretnének élni ezzel a lehetőséggel. Szatmár megye települései közül már negyvenen szerepelnek a hosszú listában, de a regisztrációnak még nincs vége. Hogy pontosan mely településekről van szó, ide kattintva megtudható egy egyszerű keresés által. A felbukkanó oldalon csak ki kell választanunk Romániát, majd Szatmár megyét.
 

„Az internet-hozzáférés terén akkor beszélhetünk egyetemes előnyökről, ha a lehetőséggel lakóhelyétől és anyagi helyzetétől függetlenül minden polgár élhet. Ennek szellemében arra teszünk ma javaslatot, hogy 2020-ra Európa minden szegletében legyen ingyenes, vezeték nélküli internet a közösségi élet főbb színterein” –mondta Jean-Claude Juncker 2016 szeptemberében, majd ennek jegyében elindult a WiFi4EU program.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: