2017-04-22 22:23:07• hírek • Kocsis Zoltán

West highland white terrier és labrador retriever a kutyakiállítás első napjának nyertesei

A CACIB nyertese, egy pompás labrador retriever
A CACIB nyertese, egy pompás labrador retriever

Kevés olyan dolgot tudnánk mondani, amely terén Szatmárnémeti mérvadónak számítana akárcsak országos szinten is. A Szatmár Megyei Ebtenyésztők Egyesülete által évről évre megszervezett kutyakiállítás mindenképpen az élre kívánkozik.

Hogy ne érhessen minket a szubjektivitás vádja, beszéljenek helyettünk a számok. A szombaton megrendezett két versenyre, a CAC-ra és a CACIB-ra 611, illetve 659 kutyát neveztek be. Ez mintegy tíz százalékkal több, mint egy évvel korábban. A versenyre még Máltáról is eljöttek, a Földközi-tenger-i sziget azonban csak egy azon húsz ország közül, ahonnan versenyzők érkeztek. A bírák – akik maguk is Olaszországból, Szlovákiából, Ausztriából, Lengyelországból, Szerbiából, Spanyolországból, Magyarországról és természetesen Romániából érkeztek – nem kevesebb, mint 148 kutyafajtát nézhettek meg, tudhattuk meg dr. Molnár Zsolt főszervezőtől. Olyan különlegességeket is láthatott a közönség, mint a japán csin, a mexikói meztelen kutya vagy a portugál vizikutya.

A változékony áprilisi időjárási körülmények között a szervezők szerencsésnek mondhatták magukat, hisz az eső a legutolsó percektől eltekintve elkerülte a Somesul-stadiont. A hűvös, szeles idő ennek ellenére sok kutyabarátot otthon tartott. Aki viszont kilátogatott, nem bánta meg. Megcsodálhatta többek között a tekintélyt parancsoló, 70-80 kilogrammos kaukázusi juhászkutyát, a kecses afgán agarat, a mindig vidám és energikus terriereket vagy éppen a minden figyelmet magára vonzó óangol juhászkutyát.

A versenyek döntője, a Best in Show az országos CAC-verseny fináléjával kezdődött. Ezt a juniorok között egy amerikai staffordshire (amstaf) nyerte egy orosz fekete terrier és egy si-cu előtt, míg a felnőtt ebek között egy west highland white terriert (fotó) találtak a legszebbnek a szakavatott szemek, a második egy magyar vizsla, a harmadik pedig egy terranova lett.

A talán ennél is rangosabb nemzetközi CACIB versenyre nevezett 659 kutyus közül egy bearder collie lett az első egy asmstaf és egy weimari vizsla előtt - legalábbis a junioroknál. A felnőttek között pedig egy labrador retriever érdemelte ki az aranyérmet egy óangol juhász (bobtail) és egy Jack Russel-terrier előtt.

Aki szombaton nem tudott kilátogatni a Somesul-stadionba, az vasárnap még megteheti. Április 23-án 10 órakor kezdődik ugyanis az újabb nemzetközi kiállítás. A Best in Show 14.00 óra körül kezdőik, majd a Supreme Best in Show-val ér véget a kiállítás.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: