2011-04-01 14:22:16• hírek • (X)

West Medica - klinika az állandó fejlődés útján

A Caritas Poliklinikából nőtte ki magát Szatmár megye egyik legjobban felszerelt betegellátó intézménye, a West Medica, mely az egészségügyi szolgáltatások terén tanúsított dinamikus fejlődésnek köszönhetően a nyugati színvonalú ellátás megteremtésére törekszik.

Immár tizennyolc éves hagyományra tekint vissza a West Medica Klinika, mely 1993-ban hat szakorvossal nyitotta meg kapuit. Céljuk az volt, hogy alternatívát nyújtsanak a lakosságnak az akkor még kizárólag  állami ellátással párhuzamosan, illetve minőségileg, szakmailag olyan ellátást kínáljanak, mely közelít az európai elvárásokhoz. A lakossági igények idővel igazolták azokat az elképzeléseket, hogy egy hosszú távú egészségügyi fejlesztés is kivitelezhető legyen.

Az egykor még a Caritas égisze alatt működő klinikát németországi, ausztriai és magyarországi partnerek támogatása segítette, de az állandó fejlődés, a családorvosi ellátás indítása és a szakorvosi ellátás részben magánosítása lehetővé tette, hogy a szervezettől külön intézményként tovább működjön. 1998, illetve 2003 a változások éve volt klinika életében; fejlődésében egy olyan lépés, mely az épület bővítése által új diagnosztikai és terápiás lehetőségek bevezetését tette elérhetővé.

Jelen pillanatban a járóbeteg-ellátás 1.800 négyzetméteren működik, ahol négy családorvos és 22 szakorvos kínálja szolgáltatásait. A családorvosok és hat szakorvos az egészségbiztosítóval szerződésben áll, ami azt jelenti, hogy az itt elvégzett vizsgálatok egy részét az Egészségbiztosító Pénztár állja.

A West Medica Klinikán a főbb szakterületei képviselve vannak, a páciens rendelkezésére áll: a belgyógyászat, endokrinológia, neurológia, pszichiátria, szemészet, orr-fül-gégészet, ortopédia, sebészet, nőgyógyászat, allergologia stb. Külön kiemelendő, hogy a West Medica Klinika a munkaorvostani szolgáltatások széles palettáját kínálja, ami azt jelenti, hogy jogosultságuk kiterjed a munkahelyek munkaorvostani felmérésétől kezdve, a biotoxikológiai vizsgálatok elvégzésén keresztül, egészen a az orvosi képesség megállapításáig.

Ezen kívül egy nagyon jól felszerelt, a vizsgálatok megbízhatóságáról is ismert és akkreditált labor is rendelkezésre áll. A betegeket szolgálja ugyanakkor egy olyan műszerpark, ami sok esetben a megyében más helyeken elérhetetlen vizsgálati lehetőséget biztosít, másrészt pedig olyan vizsgálatokat, amelyek jelen pillanatban Szatmár megyében igen korlátozott számban állnak rendelkezésre.

Rendkívül fontos szereppel bír a színes Doppler-ultrahangos vizsgálat, főleg a belgyógyászat és a neurológia területén. Mindezek mellett alsó-, és felső tápcsatornai tükrözéses vagy endoszkópiás, illetve az agyi működést ellenőrző úgynevezett elektroencefalográf (EEG) vizsgálatokra is lehetőség van,  valamint egy úgynevezett EMG-ENG készülék is rendelkezésre áll, amely a neurológiai patológiában alkalmazható, az idegek vezetőképességét és az izmok működési paramétereit méri, ezáltal a fiatalabb korosztályos cukorbetegek korai neurológiai elváltozásainak kiszűrésére is alkalmas.

Ahhoz, hogy a speciális műszereket megfelelően tudják alkalmazni és kihasználni, külön hangsúlyt fektetnek a szakemberek továbbképzésére, ugyanis az állandó képzés az egyik biztosítéka annak, hogy a szakmai elvárásoknak nap mint nap megfeleljenek.



A West Medica Klinikán havonta közel 12.000 páciens fordul meg. Betegeik rendelkezésére állnak hétköznaponként 8 órától délután 19 óráig, minden orvosnak a megfelelő beosztása szerint. A klinikán egy flexibilis előjegyzési rendszer segíti elő azt, hogy elkerüljék a hosszabb várakozást.

A klinika szolgáltatásainak és terápiás lehetőségeinek körét a jövőben is bővíteni szeretné, főként olyan szakterületekre próbálnak összpontosítani, amelyek terén megyénkben még hiányosságok mutatkoznak. Elsősorban a daganatok megelőzésére használatos módszerek, a mammográfiás vizsgálatok bevezetésére, illetve a kardiológiában használatos vizsgálati módszerek bővítésére fektetik a hangsúlyt, tudva lévén, hogy Szatmár megyében a legrosszabb a szív-érbetegségben szenvedők túlélési esélye.

A klinika további tervei között szerepel az intézmény bővítése, további járóbeteg szakrendelők megnyitása, egyetemi központokkal és szakemberekkel való együttműködés bővítése, daganatmegelőzési programban való részvétel, és nem utolsó sorban egy modern koncepciójú kórház kialakítása.

A West Medica Klinika Szatmárnémetiben a Károlyi út 3 szám alatt található. Bejelentkezni a 0261-769-725-ös, a 0261-769-788-as, illetve a 0361-409-222-es telefonszámokon lehet. Bővebb információkért keresse fel a www.westmedica.ro honlapot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: