2007-02-08 19:55:55• hírek • Kis Csilla

Wellness tippek téli sportokhoz

welness111A következő tippjeink segítenek abban, hogy még kellemesebb legyen a téli edzés!

Ha kicsit nyúzottnak, fáradtnak vagy fényhiányosnak érzed magad, a legjobb, ha kimész  a szabadba, és dacolsz a hideggel! Sportolj a szabadban, teljesen felesleges bezárkóznod egy fülledt konditerembe! Síelni indulsz? Vagy inkább korizni szeretsz? Újrakezdenéd a futást? Csak rajta! Tippjeinkkel még kellemesebb lesz a téli edzés! Segítünk, mi az ideális öltözködés egy-egy sporthoz, mit tegyél, ha kicserepesedik az ajkad a süvítő széltől, és hogyan regenerálódj egy kimerítő edzés után!
Öltözködés:

1. Ha biciklizni indulsz, a legfontosabb, hogy védd az ízületeidet, a térdedet, könyöködet! Vásárolj profi aláöltözetet egy szakboltban! Az ideális aláöltözet kényelmes, szellőzik, elvezeti a nedvességet, így nem izzadsz meg benne.

2. Ha futni szeretnél, a legfontosabb a könnyű, réteges öltözködés és a futócipő! Csak profi futócipőben fuss, és jelezd vásárlásnál, hogy télen és a szabadban szeretnéd használni.

3. Ha korcsolyázni indulsz, párnázd ki magad, gondolj az esetleges huppanásokra! 

4. A téli sportokhoz hordj kényelmes pamutbodyt, így véded a derekadat! Minden más ruhát úgy tesztelj le, hogy előrehajolva kilóg-e belőle a derekad, ha igen, semmi nem véd a felfázástól!

5. A sapka, sál, kesztyű minden szabadban végzett sportnál alapdarab, ne hagyd otthon! Biciklizéskor kesztyűből olyat válassz, amiből kilóg az ujjad vége, korcsolyázáshoz, síeléshez viszont minél erősebb, melegebb darabot! Bármilyen jól is néz ki, ne hordj olyan sapkát, ami csökkenti a látóteredet: vagyis ne legyen sildje, a fülvédős eszkimósapkák se jók, látnod kell, ki vág be eléd...

6. Síeléshez is profi cucc kell, ha nincs kedved befektetni annyi pénzt, utazás előtt kérd kölcsön egy barátnődtől!

7. Na jó, elég a praktikumból, hiszen nyilván hódítani is akarsz! Valami azért legyen feltűnő rajtad! Biciklizéshez szerezz egy klassz és feltűnő lábszárvédőt, korcsolyapályán hordj extrém fülvédőt, síelésnél pedig legyen neked a legjobb síszemüveged!

Szépítkezés:

Válassz ajakápolási tippjeink közül!

1. Mindig hordj magadnál szőlőzsírt, ajakbalzsamot vagy színezett ajakápolót, és naponta többször is használd, hiszen ez a védőréteg megakadályozza a kicserepesedést!

2. Reggel kenj az ajkadra kevés olívaolajat – ez nyugtató hatású és rugalmasabbá teszi a bőrt.

3. Keverj össze rózsavizet és glicerint egyenlő arányban! Naponta kétszer-háromszor kezeld vele az ajkadat!

4. Két csepp rózsaolajat adj egy evőkanál olíva- vagy mandulaolajhoz, és ezzel a keverékkel naponta többször kend be ajkadat!

5. Reggel szúrj fel egy E-vitamin kapszulát, és a benne lévő olajat kend rá az ajkadra!

6. Ha rúzs-párti vagy, örülhetsz, hiszen ma már a zsíros rúzsok is kiválóan védik az ajkakat!

7. Az egyik legkellemesebb szájápoló a gyümölcsös aromájú ajak-zselé, mely kis tégelyekben, számos ízben kapható, próbáld ki!

8. Ha már tavaszi hangulatban vagy, használj gyümölcsös, tubusos szájfényt!

Mihez kezdj a hajaddal?
1. Nyilvánvaló, hogy a rendszeres sapkaviselés egyrészt bezsírosítja hajad, másrészt formátlanná teszi.  Mosd akár naponta a hajad, de higítsd fel a sampont, amit használsz!

2. Balzsamot csak a hajad végére használj, de a hajvégápolót ne felejtsd el!

3. Soha ne indulj el nyirkos hajjal, a kopaszság egyetlen nőnek sem áll jól.

4. Sportoláshoz, a sapka alá értelmetlen erős hajrögzítőket használnod, maximum habot tegyél a hajadba. Minden más (erős zselé, hajlakk) csak hozzájárul ahhoz, hogy a sapka alatt összenyomott hajad bombabiztosan rögzítve is legyen a legbizarrabb formában!

5. Szerezz be néhány hajpántot, így ha a sapkád teljesen széttúrta a frizurád, még nincs veszve minden.

Rekreáció:
1. A legjobb, ha egy kiadós sportolás után a szaunát veszed célba. Lazíts, töltődj, élvezd a finom meleget! Ha inkább otthoni környezetre vágysz, engedj magadnak egy forró fürdőt sok-sok habbal vagy illatos fürdőgolyóval! 

2. Használj illatos testápolót, rakj fel egy tápláló arcpakolást és krémezd be a kezed, ha kiszáradt, érdes tapintású!

3. Előfordulhat, hogy a hidegfrontokra érzékenyen reagál a fogad, így sportolás közben is érhet kellemetlen meglepetés! Ha egy alapos felülvizsgálat azt mutatja, hogy egyik fogad sem lyukas, lehet, hogy csak egyszerűen csak érzékeny fogakkal rendelkezel. Kérd meg a fogorvosod, hogy az érzékeny fognyakakat védőréteggel lássa el, és válts érzékeny fogakra való fogkrémre!

4. Ha kicserepesedett a szád: 1 evőkanál mandulaolajat, 1 evőkanál vazelinolajat és 1 késhegynyi méhviszt egy tégelyben keverj össze és vízfürdőn melegíts fel, ez is hatékony ajakápoló. Egy egyszerű, zsíros krémmel is bekenheted ajkaidat éjszakára, reggelre látványos lesz a javulás! femina

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: