2006-05-14 18:17:30• hírek • Szatmar.ro

Alonso újabb győzelme

Rajt-cél győzelmet aratott  Alonso a hazai közönség előtt.

Megtört az átok: Alonso hazai pályán is győzni tudott.

Ideális körülmények között indult a mezőny a barselonai Spanyol Nagydíjon. A rajt után  a szombati időmérő edzésen megszerzett pozícióknak megfelelő sorrendben körözött az élboly , az egyetlen jelentősebb előzés Kimi Raikkönen nevéhez fűződik, aki a  9. helyről feljött az 5.-re. Alonso nagyszerűen kapta el a rajtott, így már néhány kör után jelentős előnyre tett szert csapattársa, Fisichella előtt, aki szintén zavartalanul autózhatott a mögötte elmaradó Schumacher előtt. A tizedik körig a Ferrari másik pilótája,  Felipe Massa a 4. , Raikkönen az 5. , Barrichello a 6. helyen rótta a köröket.
A verseny első kiesője a francia Franck Montagny volt, aki váratlanul érkezett a boxba valamilyen alkatrész meghibásodása miatt, és nem is tért vissza többé.
A 15. körben ralf Schumacher csapattársa, Trulli,  előzése közben elfékezte magát és ezt annak vezetőszárnya bánta.

Az élen állók közül először a Renault pilótái mentek ki a boxba, így a Ferrarik megörökölték az első helyeket. Az ő kezükre játszott az a váratlan balszerencse is, hogy Montoya autója igen rossz helyen lefulladt a pályán, és mivel a Safety-cart csak nem küldték be a szervezők, Schumacher egyre faraghatott a hátrányából. S mivel csak a 23. körben állt ki kerékcserére, a boxban sikerült megelőznie Fisichellát, s így a második helyre került, Alonso mögött.
 
A következő kieső Ralf Schumacher volt, akinek autója valószínűleg megsérülhetett a Trullival vívott korábbi csatájában. A német pilóta a 33. körben adta fel a küzdelmet és állt be a Toyota garázsába.

Tíz körrel a vége előtt az első 8 helyen Fernando Alonso, Michael Schumacher, Giancarlo Fisichella , Felipe Massa , Kimi Raikkönen, Jenson Button és az egy kör hátrányban lévő Barrichello állt.
A versenyt végül ebben a sorrendben fejezték be a versenyzők, így Alonso megszerezte pályafutása első hazai győzelmét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: