2010-08-28 15:33:33• hírek • Szatmár.ro

Webber nyerte az esős időmérőt

A belga nagydíj időmérő edzésén többször is eleredt az eső, de ez sem akadályozta meg a világbajnoki pontversenyt vezető Mark Webbert abban, hogy megszerezze az első rajtkockát.

Ahogy azt sejteni lehetett, a belga nagydíjba idén is alaposan beleszólt az időjárás, már az időmérő edzésen is. Az első etapban az összes pilóta sietett még száraz pályán megtenni az első körét, de Vitalij Petrov balesete miatt megszakították az edzést. Az újraindítást követően is történtek kicsúszások, a Sauber mindkét pilótája a kavicságyban végezte. A második etap is csúszkálósra sikeredett, a Mercedes mindkét pilótája lemaradt az első tíz rajthelyről, így a legutóbb büntetéssel súlytott Michael Schumacher csak a 21. helyről indulhat.

A harmadik etapban is azok jártak jól, akik hamar kijöttek gyors körre, a Ferrari pilótái, különösen Alonso, eltaktikázták magukat, így ő csak a tizedik helyről indulhat. A legjobb időt Mark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája érte el, így ő rajtolhat az első helyről.

A világbajnoki pontversenyben éllovas Webber mögött a második helyen a brit Lewis Hamilton (McLaren), a harmadikon pedig a lengyel Robert Kubica (Renault) végzett. A vb-címvédő Jenson Button ötödik lett.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: