2011-10-21 09:12:38• hírek • Szatmár.ro

Wass Albert est lesz a Hildegárdában

Szatmárnémetiben vendégszerepel a Székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház színművésze, Kulcsár - Székely Attila, Mustármag című Wass Albert műveiből összeállított egyéni műsorával. Az előadásra október 21-én, pénteken, 18 órától a Szent János Plébániatemplomban (Hildegárda) kerül sor.

- Amikor egyik barátom megtudta, hogy egy Wass Albert előadáson gondolkodom, azt mondta, hogy nem hiszi el, hogy én ezzel a búsongó, búba forduló, nacionalista szerzővel dolgozok” – mesélte az előadás születésének körülményeit Kulcsár-Székely. Elmondása szerint az előadásban nyoma sincs a többség által ismert Wass Albertnek, a megbocsátáson, az együttélésen, a pozitív jövőképen van a hangsúly. „A csodát nem várni kell, hanem a csodát meg kell cselekedni” – összegezte a Mustármag mondanivalóját Kulcsár-Székely Attila, a Harag György Társulat egykori színművésze.

Kulcsár-Székely Attila az előadás szövegét, az író verseiből, regényeiből, publicisztikáiból állította össze.
 A Kormorán együttes - a tőlük ismert nagylelkűséggel, a jogdíj elengedésével - a zenéjükkel támogatja az előadást.
 Az előadás létrehozásának a célja volt, hogy legyen egy olyan nemzeti hovatartozást erősítő előadás, amely a magyar nemzet jeles ünnepein, megemlékezésein kerülhet előtérbe.

Az pedig nem csoda, hogy a templomot választotta előadásának helyszínéül Kulcsár-Székely Attila, hiszen Isten háza mindig is a közösség találkozásának helye volt. A templom falai, oszlopai pedig kiváló díszletként szolgálnak. Általában istentiszteletek vagy szentmisék után adja elő a kétharmad részben Wass Albert verseiből, egyharmad részben az író prózai alkotásaiból összeállított Mustármag című előadását, amelynek misszió jellegét az is alátámasztja, hogy ingyen játszik mindenhol, és bárhol, bármilyen közösség meghívásának eleget tesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: