2015-05-26 10:47:43• hírek • Pogár Demeter/MTI

Washington támogatásáról biztosította Bagdadot

Az Egyesült Államok támogatásáról biztosította Haider al-Abádi iraki kormányfőt az Iszlám Állam (IÁ) elleni harcban hétfőn telefonon Joe Biden amerikai alelnök.

Biden azt követően beszélt Abádival, hogy Ash Carter amerikai védelmi miniszter vasárnap a CNN televíziónak kijelentette: iraki erőkből "hiányzik a harci kedv", amire erős bizonyíték, hogy az IÁ Ramádi városnál aratott harci sikere. Erre reagálva iraki miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy a Pentagon első embere "pontatlan értesüléseket kapott".

A Fehér Ház közleménye szerint Joe Biden "megerősítette, hogy az Egyesült Államok támogatja az iraki kormányt az IÁ elleni harcban" és az ország területének felszabadításában. Az alelnök elismeréssel adózott az iraki haderő által meghozott "hatalmas áldozatok" és a hadsereg "bátorsága" előtt, amit az elmúlt másfél év alatt Ramádinál és máshol is bizonyított.

Joe Biden az iraki erőknek a robbanóanyaggal megrakott teherautók elleni védekezésre való kiképzésének és felszerelésének meggyorsítását ígérte.

Abádi a Carter-nyilatkozatra adott válaszában egyébként az állította, hogy az iraki erők "napokon belül" vissza fogják foglalni Ramádit, annak ellenére is, hogy az IÁ fegyveresei robbanóanyaggal megrakott teherautókkal támadják őket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: