2011-02-08 11:46:26• hírek • Szatmar.ro

Kísérleti csapattal Ukrajna ellen

A Razvan Lucescu vezette román labdarúgó válogatott kedden este (20.30) játssza első idei felkészülési mérkőzését a hagyományosnak nevezhető ciprusi négyes tornán.

Kedden világszerte 14 nemzeti tizenegy lép pályára, az Írország-Wales összecsapás közül a Ciprus-Svédország emelkedik még ki a kínálatból. Már csak azért is, mert Románia, az első meccs eredményének függvényében ez utóbbi találkozó győztesével vagy vesztesével csap össze szerdán.

Bár a sorsdöntőnek tűnő márciusi, boszniai Európa-bajnoki selejtező előtt e két mérkőzés remekül szolgálja Romániának felkészülését, Lucescu helyzete mégsem nevezhető ideálisnak. A már megszokott problémái miatt Adrian Mutu már több, mint egy éve nem lépett pályára a nemzeti csapatban, de nincs ott Cipruson szinte a komplett védelem: Marius Constantin, Stefan Radu, Cristian Sapunaru sérülés, a csapatkapitány Cristian Chivu fáradtság miatt hiányzik, de nem egészséges a csatár Daniel Niculae sem, aki szintén kimaradt a keretből.

Ennek tükrében nem meglepő, hogy a „szerelem szigetén" Paul Papp, Sabrin Sburlea és Dragos Grigore mellett bemutatkozhat a válogatottban a szatmárnémeti  Florin Gardos és a nagykárolyi Adrian Salegeanu is.  Az ukránok elleni meccsen a ProSport információi szerint a Pantilimon - Maftei, Papp, Gardos, Rat - Roman, Muresan, Alexa, Deac - Sburlea, Bucur kezdő tizenegy futhat majd ki a gyepszőnyegre, aminek az érdekessége, hogy a Maftei - Rat - Bucur trió tagjain kívül a többiek nem érték el a tíz válogatottságot. Sőt, Raton kívül a másik tíz futballista összesen 61 alkalommal húzhatta magára a nemzeti csapat mezét, míg a Sahtar Donyeck bal oldali védője 70-szeres válogatottnak mondhatja magát.


Ismét sok a sérült a román csapatban
Ismét sok a sérült a román csapatban


Ami az ukránokat illeti, Vitalij Mandzjuk és Jevgenyij Szelezsnyov sérülés miatt nem lehet ott Cipruson, míg Artem Krivec személyében újoncot avathat Jurij Kalitvincsev. Nem maradtak ki a keretből ugyanakkor a legnagyobb sztárok, így csakis a szövetségi kapitányon múlik, hogy szerepet kap-e Románia ellen Dmitrij Csigrinszkij, Olekszandr Alijev, Anatolij Timoscsuk, Artem Milejvszkij vagy Andrij Sevcsenko.

A két együttes legutóbb 2010 május 29.-én találkozott egymással Lvovban, akkor a hazaiak Alijev, Konopljanka találataival és Chivu öngóljával 3-2 arányba nyerni tudtak. A két akkori ukrán gólszerző akár ezúttal is ott lehet a kezdőben, szemben Niculaéval (róla már volt szó) és Tamessel (ők rúgták a román gólokat), aki várhatóan csak a második meccsen kap szerepet.
Ciprusi torna:
Románia-Ukrajna 20.30 TVR2

Jurij Kalitvincsev az összes sztárra számíthat
Jurij Kalitvincsev az összes sztárra számíthat

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: