2009-05-21 15:15:03• hírek • MTI

WC-kampány indul Romániában

Kevés az illemhely a romániai kirándulóhelyeken, ezért a Turisztikai Vállalatok Országos Szövetsége (ANAT) országos kampányt akar indítani a civilizált körülmények megteremtésére.

A nyilvános vécék hiánya az erdélyi városokban is gondot okoz, ahol vagy felszámolták a kommunizmusban épült illemhelyeket, vagy orrfacsaró bűz és iszonyú látvány fogadja a belépőt - írta a Krónika című kolozsvári napilap.

Míg egyesek mobilvécék felállításával orvosolják a problémát, van, ahol a turisták kénytelenek éttermekbe, vidéken pedig helybéliekhez bekéredzkedni.

Corina Martin ANAT-elnök szerint arra is volt példa, hogy az utazási irodáknak hordozható vécéfülkéket kellett bérelniük, amelyeket vendégeik tervezett útvonalán állítottak fel.

A Krónika erdélyi WC-körképéből kiderül, hogy általában hiány mutatkozik a közvécékből. Míg a csíksomlyói pünkösdi búcsú idején mobil illemhelyeket szoktak felállítani, Marosvásárhelyen 1989 után több nyilvános vécét felszámoltak, volt olyan is, amelyet szórakozóhellyé alakították át.


Van, ahol mobil illemhelyekkel próbálják megoldani a wc-krízist
Van, ahol mobil illemhelyekkel próbálják megoldani a wc-krízist


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: