2009-07-23 22:32:02• hírek • Parajdi Andrea

WC használata kötelező!

Komoly pénzekkel büntetik a biológiai szükségletek közterületen való elvégzését. Szatmárnémetiben idén 48 személyre róttak ki pénzbírságot, amiért nem ott végezte el a „dolgát", ahol azt illene.

Közszemérem sértésnek minősül, ha valaki közterületen kísérli meg a „magán való könnyítést", így a törvények értelmében komoly pénzbeli bírságot, azaz 200-tól 1000 lejig terjedő büntetést szabhat ki a rendőrség, hasonló eset észlelésekor.

Gazdac Florin, a Közösségi Rendőrség igazgatója lapunknak elmondta hetente legalább egy ilyen jellegű törvénysértéssel találkoznak Szatmárnémetiben.

„Idén 48 személyt büntettünk meg, amiért közterületen végezte el a szükségleteit, illetve 18-at figyelmeztetésben részesítettünk" - tájékoztatott Gazdac, mint mondta összesen 9600 lej értékben bírságoltak.

A legtöbben persze nem ezt a megoldást választják, ha „rájuk jön a cifra", hiszen manapság lépésről lépésre bármelyik bárban, étteremben vagy pubban betérhetünk a mosdóba. Éppen ez az oka annak, hogy Szatmárnémetiben is csupán egyetlen egy közvécé üzemel, a város legforgalmasabb részén.

„Manapság már nincsen divatja a közterületi vécéknek, a törvény sem kötelezi és mi sem látjuk a szükségességét. Túl sokba kerülne a működtetés, és minek ha úgysincsen rá igény" - mondja Kereskényi Gábor alpolgármester.

Mint megtudtuk Szatmárnémetiben tizenegy közvécé van, amelyből öt a piacokon található. Ezek mellett van egy a Closca sugárúton, egy az Eroii Revolutiei téren, egy a Kossuth kertben, egy az Ufo parkban, egy az állomáson, és egy a Libertatii téren is, ezek közül csak az utóbbi működik.

Az egyetlen üzemben lévő mosdót bérbe adta a város, amiért a működtető havonta 1070 lejt fizet -tudtuk meg Marcel Mantól, a közvécé adminisztrátorától. A mosdó karbantartása, és egyéb költségei is újabb kiadásokra késztetik a működtető céget, akinek még így sem lehet panaszra oka, hiszen jobb napokon akár 150-en is igénybe veszik a „vécékagylós szolgáltatást". Többen vannak tehát, akik a közszemérem sértés vádja és az emiatt kiróható büntetések elkerülése végett inkább kifizetik a közvécé egylejes tarifáját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: